Vulin sa Pinterom o borbi protiv krijumčarenja narkotika tanjug

Objavljeno: 21.03.2022. 13:46 Izmenjeno: 21.03.2022. 13:46

Vulin je rekao da će Srbija, povodom predstojećih izbora u Mađarskoj, 3. aprila, preduzeti mere radi olakšanog prelaska i produženog radnog vremena graničnih prelaza koji ne rade 24 sata dnevno.

foto tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se na Graničnom prelazu Horgoš sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom, sa kojim je potpisao Memorandum o razumevanju o jačanju saradnje u oblasti sprovođenja zakona koji se odnosi na borbu protiv krijumčarenja narkotika.

Memorandumom je predviđeno da, u naredne tri godine, srpska policija organizuje za mađarske kolege obuke za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju narkotika, saopštio je MUP.

Mađarska policija će MUP-u Srbije obezbediti pet obučenih pasa i organizovati obuke za pripadnike srpske policije – vodiče službenih pasa.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o nastavku saradnje dva ministarstva iz nadležnosti graničnih policija, kao i o suzbijanju iregularnih migracija.

Vulin je rekao da će Srbija, povodom predstojećih izbora u Mađarskoj, 3. aprila, preduzeti mere radi olakšanog prelaska i produženog radnog vremena graničnih prelaza koji ne rade 24 sata dnevno. U pitanju su granični prelazi Rastina, Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Ðala i Rabe, koji će tog dana raditi od 5 do 20 časova.

Sagovornici su se složili da su ponovo pokrenute mešovite patrole granične policije u oktobru 2021. godine dale veoma dobre rezultate u suzbijanju ilegalnih prelazaka granice i krijumčarenju migranata.

Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti sa sprovođenjem mera za efikasniji nadzor granice, kao i opsežnim akcijama dislociranja velikih grupa migranata iz graničnog pojasa u prihvatne centre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana