Vesić: Počela rekonstrukcija malog bazena i izgradnja bazena za bebe na Tašmajdanu beoinfo

Objavljeno: 21.03.2022. 13:42 Izmenjeno: 21.03.2022. 13:42

Vesić je rekao da je za radove izdvojeno 50 miliona dinara, odnosno oko 400.000 evra. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je početak radova na rekonstrukciji malog, to jest dečjeg bazena, kao i radove na izgradnji bazena za bebe u Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan”.

– Ovo je poslednja faza svega onog što je urađeno na Tašmajdanu, s obzirom na to da je tokom prošle godine potpuno preuređen otvoreni bazen, a rekonstruisane su i tribine. Takođe, uređen je zatvoreni bazen, kao i unutrašnjost SRC „Tašmajdan”. Pre svega toga, završena je rekonstrukcija otvorenog stadiona, koji je u potpunosti preuređen, a sređena je i fasada pa je objekat energetski efikasan. Pre nekoliko dana, što je veoma važno, ugašena je kotlarnica na mazut i SRC „Tašmajdan” je prešao na sistem daljinskog grejanja. Oba bazena će se od sada grejati preko sistema daljinskog grejanja, tako da nećemo imati ekološki problem koji je do sada postojao – rekao je Vesić.

On je podsetio da je dvorana „Aleksandar Nikolić”, koja pripada SRC „Tašmajdan”, takođe obnovljena.

– Uređene su glavna hala i ledena dvorana, a trenutno se sređuje i prostor ispred dvorane. Takođe, ovih dana bi trebalo da bude izdata građevinska dozvola koja će omogućiti početak radova, posle kojih će i dvorana „Aleksandar Nikolić” biti priključena na sistem daljinskog grejanja. Postojeća kotlarnica u dvorani „Aleksandar Nikolić” biće ugašena, što će dodatno doprineti boljem kvalitetu vazduha. Sve je urađeno novcem Grada Beograda, nismo tražili pomoć države i to je najbolji pokazatelj da Grad i SRC „Tašmajdan” finansijski dobro posluju. Novac koji se zaradi ulaže se u realizaciju ovakvih projekata i rešavanje postojećih problema – zaključio je Vesić.

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović je podsetio da je rekonstrukcija malog bazena i izgradnja bazena za bebe najavljena pre dve godine.

– Mali bazen će dobiti potpuno drugačiju formu. Postojaće dve dubine bazena od 110, odnosno 60 centimetara. Bazen za bebe biće dubok svega 25 centimetara i voda u njemu će sigurno biti zagrevana. Nadam se da će sugrađani tokom predstojeće letnje sezone uživati na našim bazenima – rekao je Novović i zahvalio zameniku gradonačelnika na konstantnoj podršci koja je omogućila realizaciju svih pomenutih projekata.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana