Vulin sa kadetima koji su osvojili medalje u Moskvi Tanjug

Objavljeno: 24.02.2020. 13:36 Izmenjeno: 24.02.2020. 13:36

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa kadetima i starešinama Vojne akademije koji su učestvovali na Drugom bileteralnom kadetskom atletskom mitingu koji je nedavno održan u dvorani Centralnog sportskog kluba armije (CSKA) u Moskvi.

Nakon razgovora sa kadetima u Atletskoj dvorani Vojne akademije, Vulin je rekao da naši kadeti gde god da se takmiče to čine za Vojsku Srbije i reprezentuju Vojsku Srbije i državu Srbiju.

„Mnogi od njih su osvojili prva, druga i treća mesta u takmičenju sa jednom od najbrojnijih i najspremnijih armija na svetu – Oružanim snagama Ruske Federacije. Ali, ono što je za nas mnogo važnije, jeste da su skoro svi oni oborili svoje lične rekorde, a to znači da su dali sve od sebe“, naveo je ministar.

Kako je rekao, oni koji vežu svoju sudbinu za Vojsku Srbije, oni koji odluče da se školuju u Vojnoj akademiji i Vojnoj gimnaziji, moći će da se bave sportom i da se takmiče sa svojim vršnjacima iz celog sveta, da idu na kadetska prvenstva i svetska vojna prvenstva, kao i da upoznaju i uče od najboljih profesionalnih sportista na svetu.

„Biti deo Vojske Srbije ne znači samo biti pripadnik ove ili one jedinice, to znači baviti se sportom, to znači reprezentovati svoju zemlju. Ova deca su nešto najlepše i najbolje što možemo da ponudimo svetu“, poručio je ministar.

Nagrada kadetima učesnicima takmičenja u Moskvi od ministra je sedmodnevni boravak u objektima Vojne ustanove „Tara“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana