Časopis „Borba“ obeležio 98 godina postojanja Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 24.02.2020. 13:51 Izmenjeno: 24.02.2020. 18:34

„Borba” je oduvek bila simbol istine, borbe za slobodu i lepe reči, rekao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u Starom dvoru gde je upriličena proslava 98. godišnjice od osnivanja lista „Borba”.

Časopis „Borba“ obeležio je jubilarnih 98 godina postojanja svečanom manifestacijom i dodelom zahvalnica u Starom dvoru.

Gradonačelnik Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da se obrati prisutnima na proslavi 98. godišnjice „Borbe” i naglasio da je za sve koji su odrasli u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji ovaj list simbol borbe za slobodu, ali i simbol tačne, precizne i lepe reči, kao i istinite informacije.

– Za „Borbu” su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi, što je samo po sebi dovoljno i teško je nešto dodati. Ne bi trebalo zaboraviti da iz „Borbe” na neki način potiču Atelje 212, Radio Studio B, „Večernje novosti”, dečji časopis „Kekec”, a to sve govori da je „Borba” bila stub srpske kulture i više od novine, čiji je glavni cilj informisanje. Danas je na ceni instant informacija, brza informacija, koja skreće pažnju pod pritiskom tiraža i čitanosti. Sve drugo u današnje vreme dolazi posle toga i ta sila je veoma jaka – rekao je Radojičić.

On je naglasio da je zbog toga važno da „Borba” sa svojom tradicijom dugom 98 godina i drugačijim sistemom vrednosti i dalje bude čuvar srpske kulture.

– Srećan sam zato što posle 12 godina pauze „Borba” ponovo stiže pred čitaoce, doduše kao mesečnik. Ponovo pokrenut list „Borba” baviće se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta. Svim ljudima koji su radili u „Borbi”, kao i svima koji sada rade na njenom ponovnom pokretanju čestitam jubilej i želim uspešan povratak – dodao je Radojičić.

Direktor „Borbe” i predsednik Organizacionog odbora za proslavu 98. godišnjice Andrija Jorgić uručio je Radojičiću zahvalnicu namenjenu Gradu Beogradu na ime uspešne i dugogodišnje saradnje.

– Grad Beograd je veoma bitan za sve što u „Borbi” radimo. Zahvalni smo i na tome što nam je omogućeno da 98. rođendan obeležimo u zdanju Starog dvora.  Časopis kojim smo ponovo pokrenuli je najmanje što smo mogli da uradimo za brend „Borba”. Takođe, želja nam je da damo podršku štampanim medijima da istraju u svojim nastojanjima da se održe na tržištu. Časopis koji smo pokrenuli biće fokusiran na kulturu, turizam, modu, kao i na mnoge druge stvari kojih, čini nam se, nema dovoljno u domaćim medijima – rekao je Jorgić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Oblačno

Utorak
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana