Vulin: Otpuštanje neće biti na dugme Tanjug

Objavljeno: 18.05.2016. 11:51 Izmenjeno: 18.05.2016. 19:06

Otpuštanje u javnom sektoru neće se desiti na dugme, to je proces koji se radi već godinu dana i koji će se nastaviti, jer je prvenstveni interes da se javna uprava učini efikasnijom, izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, prilikom prezentacije donacije UAE Centru za decu u Zvečanskoj naglasio da je nesporno da je prepoznata potreba da naša uprava bude efikasnija i racionalnija.

„Sve što radimo, ne radimo zato što nam je to naredio neki MMF, Svetska banka, već radimo zato što smatramo da je to dobro za našu državu i društvo“, istakao je ministar.

Rekao je da je još rano da se razgovara o roku za racionalizaciju, te da se o tome još priča sa MMF-om, te da ni oni nisu izašli sa preciznim rokom, koji bi predložili, nakon čega bi se prilagodilo tome.

„Sa racionalizacijom se odmaklo. Naravno, taj proces će se nastaviti, naš prvenstveni interes je da našu upravu učinimo efikasnijom, da ona funkcioniše sa optimalnim brojem izvršilaca, u okviru sopstvenog budžeta, ali da se to, naravno, ni na koji način ne odražava na efikasnost, niti na usluge koje pružamo građanima, zbog kojih, zapravo, državni aparat i postoji“, rekao je Vulin.

Dodao je da će svako ministarstvo raditi na svojoj racionalizaciji, kao što su, napominje, već i radila, ali podvlači da svakako ta obaveza nije samo za ministarstva, za državu u klasičnom smislu, već i za javna preduzeća i za lokalnu samoupravu.

2 Responses to “Vulin: Otpuštanje neće biti na dugme”

  1. gradjanin каже:

    Otpustanja nece biti uopste, jer nema ko to da izvrsi…

  2. vanja каже:

    A i zasto bi svoje ljude otpustali?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana