Otvorena fabrika Dr Oetker u Šimanovcima Beta

Objavljeno: 18.05.2016. 11:46 Izmenjeno: 20.05.2016. 14:03

Nemačka kompanija Dr Oetker danas je, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, svečano otvorila svoju prvu fabriku u Šimanovcima koja zapošljava 192 radnika.

Nemačka kompanija Dr Oetker danas je, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, svečano otvorila svoju prvu fabriku u Šimanovcima koja zapošljava 192 radnika.

Premijer Srbije je poručio da je otvaranje fabrike Dr Oetker u Šimanovcima pokazatelj da kameni temeljci za fabrike nisu bajka i da je uveren da će Srbija uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija.

„Uveren sam da su, birajući Srbiju, izabrali mesto za budućnost“, rekao je Vučić.Vučić je naveo i da je uveren da će uskoro u toj fabrici biti pravljena ovsena kaša, a ne u Slovačkoj, te da će to biti dodatni uspeh i podsticaj za sve radnike.

On je podsetio da vlada nije dala subvencije kompaniji Dr Oetker, već je malo pomogla oko putne infrastrukure, ali je podvukao da će investitori uvek moći da računaju na pomoć vlade.

Poslovni kompleks nemačke kompanije prostire se na 8.000 kvadratnih metara, koji čine proizvodni pogon od 4.500 kvadratnih metara, skladišni od 2.000 kvadratnih metara, i administrativni od 1.500 kvadratnih metara.

Proizvodni kapacitet fabrike, koja u ovom trenutku proizvodi 115 artikala, uglavnom praškastih proizvoda, je oko 6.000 tona godišnje.

Kamen temeljac za fabriku postavljen je 9. aprila 2014. godine.

„Dr. Oetker“ je porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija posluje od 2001. godine.

Kompanija „Dr Oetker“ zapošljava oko 7.000 radnika u Nemačkoj i inostranstvu.

„Dr. Oetker“ je u nemačkoj prehrambenoj industriji zastupljen sa oko 350 različitih proizvoda, a u Srbiji sa više od 100 proizvoda.

Gosti na otvaranju posluženi su čuvenim pudingom ovog proizvođača, od vanile i čokolade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana