Vulin i Patrušev: Značajno unapređena saradnja Tanjug

Objavljeno: 03.12.2021. 10:25 Izmenjeno: 04.12.2021. 10:55

Poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije, ocenjeno na sastanku Vulina i Patruševa u Moskvi.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, istakao je da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.

Tokom trećeg sastanka koji je, tokom ove godine, ministar Vulin imao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, srpski ministar naglasio je da predsednik Srbije Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno, ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Ministar Vulin je sekretaru Patruševu preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Vučića i istakao da će Srbija ostati dosledna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsednikom Putinom.

Na sastanku je istaknuto da su „obojene revolucije“ postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

Srpski ministar policije je istakao da je saradnja između Srbije i Rusije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim ličnim odnosima predsednika Vučića i Putina i naglasio da Srbija izuzetno ceni gest Rusije i njenog predsednika Putina, koji je za našu državu obezbedio dovoljne količine gasa.

Ministar Vulin zahvalio je Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i doslednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244.

 

Ministru Vulinu odlikovanje od „Rosteha“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se u Moskvi sa Viktorom Kladovom, direktorom za međunarodnu saradnju i regionalnu politiku državne korporacije za pomoć u razvoju, proizvodnji i izvozu naprednih tehnologija „Rosteha“, kao i sa generalnim direktorom „Rosoboroneksporta“ Aleksandrom Mihejevim sa kojima je razgovarao o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i „Rosteha“.

Ministar Vulin je istakao da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi „Rosteh“ izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i još veće efikasnosti srpske policije u zaštiti Srbije od različitih bezbednosnih izazova i pretnji, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kladov i Mihejev su ministru policije Vulinu uručili odlikovanje kojim ga je zbog doprinosa u unapređenju saradnje odlikovao generalni direktor „Rosteha“ general pukovnik Sergej Čemezov, dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Ministar Vulin zahvalio se na odlikovanju i istakao da je vrlo ponosan što je poslednjih meseci saradnja sa Ruskom Federacijom značajno unapređena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana