Vulin: Aleksinac će dobiti moderan Centar za socijalni rad Tanjug

Objavljeno: 20.01.2017. 11:39 Izmenjeno: 20.01.2017. 11:39

Aleksinac će dobiti novi Centar za socijalni rad, a namera je Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja da obnovi sve ustanove socijalne zaštite, poručio resorni ministar Aleksandar Vulin.

Gotovo tri decenije nije se ulagalo u takve ustanove, konstatovao je Vulin prilikom obilaska Ustanove za decu i mlade „Hristina Makšić“ u Aleksincu, a u kojem je lokalni Centar za socijalni rad organizovao smeštaj i podelio pakete socijalno urgoženim korisnicima.

Vulin je u razgovoru s novinarima podsetio da je poslednji Centar za socijalni rad izgrađen u Obrenovcu nakon poplava, i to je bio prvi posle 28 godina.

„Previše je 28 godina…Naši korisnici zaslužuju da imaju objekte na najvišem nivou, a zaposleni u sistemu socijalne zaštite da rade u zdravim, uslovnim, modernim prostorijama. Država može to da uradi“, istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da je politika vlade i premijera Aleksandra Vučića da se sve što se zaradi i uštedu uloži tamo gde je najpotrebije, gde je građanima važno.

Navodeći da će Aleksinac dobiti novi Centar za socijalni rad, Vulin je kazao da poštuje to što taj Centar pruža usluge kao da je reč o razvijenoj opštini.

Kako je naveo, ove godine će otpočeti radovi, a očekuje se da Centar bude završen do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana