Vučić sa Džavadom Zarifom o bilateralnim odnosima Tanjug

Objavljeno: 26.02.2018. 19:15 Izmenjeno: 27.02.2018. 09:45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti energetike i trgovine.Džavid Zarif:Direktno Beograd – Teheran od 8. marta

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje. On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je izrazio spremnost za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.

Ministar Mohamad Džavad Zarif istakao je da je Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom i naglasio da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd – Teheran.

„Pozdravljamo činjenicu da sve više iranskih turista posećuje Srbiju, čemu su doprinele i odluke obe strane o ukidanju viza za nosioce običnih putnih isprava“, istakao je Džavad Zarif.

Ministar Zarif je predsedniku Vučiću preneo zvaničan poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Iran, što je predsednik Vučić prihvatio i uputio poziv da predsednik Rohani uskoro dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

Džavid Zarif:Direktno Beograd – Teheran od 8. marta

Direktna avio linija Beograd – Teheran biće uspostavljena 8. marta, najavio je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif.

Džavad Zarif je to rekao u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kome je, inače, uručio poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Teheran, što je on prihvatio.

Inače, prethodno Džavad Zarif, koji je u posetu Beogradu došao sa direktorima najvećih iranskih kompanija i predstavnicima privrednih komora, sastao se ranije danas i sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dačićem, Džavid Zarif je rekao da Srbija i Iran mogu da sarađuju u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva, turizma, ali i u vojnoj industriji kao u vreme Jugoslavije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana