„Bačeni smo u slepu ulicu“

Objavljeno: 06.04.2019. 12:46 Izmenjeno: 07.04.2019. 10:26

Povodom aktuelnog stanja u dijalogu sa Prištinom, koji je obustavljen zbog prištinskih taksi na srpsku robu, predsednik Vučić istakao da se nalazimo u slepoj ulici u koju smo bačeni, i smatra da ta mera može biti ukinuta samo jačim pritiskom na Prištinu.

 FOTO TANJUG / RADE PRELIC

„Teško je videti izlaz iz ćorsokaka, u kojem smo se našli ne svojom krivicom. Bačeni smo u slepu ulicu, a neko drugi je pažljivo vozio do nje“, istakao je Vučić u izjavi novinarima tokom posete Petrovca na Mlavi u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

On se nada da će biti vršen jači pritisak na Prištinu da ukine takse, i dodao da veruje da je to moguće, ali i da se plaši da to neće učiniti.

„Time smo u problemu. Nije nimalo lakše što su oni u težem problemu. Za nas je od ogromnog značaja da čuvamo stabilnost, da možemo da trgujemo sa Prištinom i svima drugima. Da možemo da radimo, jer u radu i ekonomiji ne mogu da nas pobede“, poručio je Vučić.

 

„Pametniji popušta, pomerićemo skup u N. Sadu“

Predsednik Srbije poručio da će, u skladu sa devizom „pametniji popušta“, skup u Novom Sadu pomeriti sa 12. aprila na 11., iako je taj skup već prijavljen, a opozicioni nije.

„Rečeno mi je „nemoj taj dan, jer mi šetamo“. Tada će da šeta njih 500, umesto nas 20.000. Iako smo mi prijavili skup, a oni nisu, rekao sam „mi ćemo da se povučemo“. Pametniji popušta“, kazao je Vučić dodajući da je prihvatio da skup bude održan i na „nepovoljniji dan“.

On je istakao da ne želi da bilo kada i bilo gde bude više ikada sukoba među Srbima.

Obraćajući se građanima u Krepoljinu rekao je da je sloboda javnog okupljanja ustavno pravo i da ne sme da se dešava da neko nekom zabranjuje to pravo.

Vučić je ukazao da je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ bilo planirano da se u petak 12. aprila održi skup u Novom Sadu, na dan kada „nekih 500 šeta“, umesto 20.000 koji bi se okupili na skupu u okviru kampanje.

 

 

Vučić: Dođite 19. u Beograd

Predsednik Srbije pozvao je građane Krepoljina da dođu 19. aprila u Beograd, na skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, da pokažu, kako je rekao, šta je Srbija marljivih, vrednih i poštenih ljudi.

„Beskrajno sam vam zahvalan što ste u ovolikom broju došli. Da mi je neko rekao da će biti toliko ljudi, rekao bih mu da je pomešao države, a ne mesta i gradove“, rekao je Vučić građanima u Krepoljinu, gde boravi u skopu posete Braničevskom okrugu.

Zahvalio im je za ljubav koju pokazuju prema Srbiji.

„A mi ćemo znati da vam uzvratimo pažnjom i ljubavlju, prema svim mestima vaše opštine – Homolju, Žagubici… Pozivam vas sve, radne, vredne, poštene ljude, mlade i penzionere, sve koji to mogu, da 19. aprila dođete u Beograd. Mi Beograd nećemo da rušimo – već da prošetamo i da im pokažemo šta je Srbija marljivih, vrednih i poštenih ljudi“, poručio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana