Jovičić: Država mora odmah da zaustavi nasilje nad ženama Studio B

Objavljeno: 06.04.2019. 14:19 Izmenjeno: 06.04.2019. 14:19

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić povodom današnjeg napada na žene koje su na Novom Beogradu stajale na štandovima SNS-a, pozvao je nadležne organe na hitnu reakciju.

-Najoštrije osudjujem napad huligana iz redova Saveza za promene, na aktivistkinje Srpske napredne stranke, koje su na štandovima na Novom Beogradu delile materijal i pozivam državne organe da smesta reaguju i zaustave ovakve incidente, koji se svakodnevno ponavljaju i inteziviraju- naveo je Jovičić.

On je rekao da su lideri Saveza za promene zaslepljeni mržnjom prema svima koji ne podržavaju njihovu politiku haosa i bezumlja.
Huligani iz redova SzS-a počeli su nasilje i svakodnevne napade na neistomišljenike da koriste kao osnovni program i sredstvo za ostvarenje svojih političkih interesa – rekao je Jovičić.

On je pozvao državne organe da reaguju.

-Država i institucije moraju smesta da reaguju i zaštite sve gradjane a posebno žene od nasilnika iz Saveza za Srbiju. Bošku Obradoviću, Djilasu i Jeremiću i njihovim sledbenicima mora da bude jasno da niko neće dozvoliti da njihov teror postane praksa, jer te žene koje svakodnevno napadaju su nečije majke, sestre, bake i supruge. Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem itekako ima dostojanstva, snage i volje da zaštiti svoje gradjane i još jednom poručujem huliganima i fašistima, da tu praksu nasilja po kojoj su poznati i u svojim sopstvenim kućama neće moći da vrše svakodnevno na ulicama Beograda i Srbije – istakao je Jovičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana