Vučić naredio:Stanje najviše borbene gotovosti RTS, Tanjug

Objavljeno: 29.09.2018. 13:24 Izmenjeno: 30.09.2018. 10:11

Predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Snage bezbednosti Srbije, Vojske Srbije, kao i svih specijalnih i posebnih jedinica MUP u stanju su najviše pripravnosti povodom „napada Albanaca na sever KiM i hapšenja Srba koji nisu počinili nikakvo krivično delo“ potvrđeno je u Kabinetu predsednika.

Nekoliko desetina naoružanih pripadnika jedinice ROSU ušlo je jutros u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, a zatim se rasporedili oko jezera i hidroelektrane Gazivode.

U međuvremenu snage ROSU povukle se sa teritorije opštine Zubin Potok. Oni su bili raspoređeni kako bi obezbedili trasu kojom se kretao kosovski predsednik Hašim Tači tokom posete jezeru.

Vulin:Vojska Srbije postupa po naređenju vrhovnog komandanta

Vojska Srbije je u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandanta stavljena u odgovarajući stepen pripravnosti, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Naređenje Vrhovnog komandanta je i dalje na snazi i dok je tako Vojska Srbije prati situaciju i spremna je da odgovori na svaki razvoj situacije“, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana