Vučić i Sijarto o unapređenju odnosa, EU integracijama Studio B

Objavljeno: 04.06.2021. 09:27 Izmenjeno: 05.06.2021. 11:20

O daljem unapređenju bilateralne saradnje, evropskom putu Srbije, borbi na suzbijanju pandemije, tranzitnim kapacitetima, snabdevanju i korišćenju gasa, kao i strateškom partnerstvu Srbije i Mađarske, razgovarali u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministrar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Vučić je ocenio da su politički odnosi Srbije i Mađarske najbolji u istoriji i istakao da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom mađarske Vlade Viktorom Orbanom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika.

Predsednik Srbije je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sprovodi sa velikom odlučnošću od početka pandemije, a radi sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.

Istovremeno, Vučić se zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža Srbiji na najvišem političkom nivou na evropskom putu, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu EU integracija.

„Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa“, rekao je Vučić.

Mađarski šef diplomatije Sijarto istakao je izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije KOVID-19.

„Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija“, rekao je Sijarto i podvukao da će se dalje unapređenje saradnje između Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, kao i da će se podići na nivo strateškog partnerstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana