Vučić upoznao Vladu sa izazovima, tražio od njih punu posvećenost i snažniji rad tanjug

Objavljeno: 23.01.2023. 13:10 Izmenjeno: 31.01.2023. 11:06

Planirano je da se Vučić obrati javnosti u 20 sati.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na sednici Vlade Srbije, informisao je premijerku Anu Brnabić i članove Vlade o razgovorima oko tzv. Kosova i sastanku sa međunarodnom „petorkom“, koji je održan u petak, saopštio je danas ministar odbrane Miloš Vučević. „Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsednicu Vlade i članove Vlade o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom ‘petorkom’, koji je održan u petak“, naveo je Vučević na Instagramu. Predsednik Srbije prisustvovao je sednici Vlade Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić. Planirano je da se Vučić obrati javnosti u 20 sati.

Ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Bratislav Gašić pružio je  podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću navodeći da su pritisci i izazovi sa kojima se Srbija i Vučić suočavaju ovih dana najteži do sada. „Srpska napredna stranka jedino na čelu sa Aleksandrom Vučićem može sačuvati mir i stabilnost i nastaviti putem napretka. Jedino Aleksandar Vučić može očuvati i sačuvati suverenu i jaku Srbiju, Srbiju koja se bori za svoj narod, Srbiju koja je snažna i koja svakoga dana napreduje“, izjavio je Gašić. On je ukazao da SNS i svi koji su deo stranke moraju jasno i glasno da pruže podršku Vučiću i stanu uz njega u ovim teškim odlučujućim trenucima za našu zemlju, saopšio je MUP. „Za nas predaja nije opcija“, izjavio je Gašić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je važno da se složno i ujedinjeno stane uz predsednika Vučića kako bi mu se pružila dodatna podrška. U objavi na instagramu on je istakao da je takva podrška neophodna kako bi Vučić Srbiju poveo pravim putem, čuvajući mir i stabilnost naše zemlje i čitavog regiona. „U ovom izazovnom trenutku za Republiku Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa snažnim pritiscima dela medjunarodne zajednice vezano za Kosovo i Metohiju, neophodno je pružiti jasnu i nepodeljenu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi da vodi mudru i državotvornu politiku u interesu gradjana Srbije“, poručio je on. Vesić je dodao da u Srbiji ne postoji političar sa većim autoritetom od predsednika Vučića koji svoj legitimitet crpi iz pobeda na izborima na koijma se direktno kandidovao i na poslednjim predsedničkim osvojio preko 2,2 miliona glasova. „To su glasovi gradjana Srbije koji veruju u negovu politiku i viziju ekonomski snažne i nezavisne Srbije“, naveo je Vesić.

Ministar odbrane Miloš Vučević poručio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi za boljitak svoje zemlje te da ga bezrezervno podržava da u tome istraje. U instagram objavi Vučević je ocenio da nije lako danas boriti se za Srbiju i njen napredak a baviti se politikom. „Aleksandar Vučić je baš zato što radi za boljitak svoje zemlje konstantno na meti izdajnika, plaćenika i svih onih koji stavljaju svoe interese ispred državnih. Predsednik Srbije ima moju bezrezervnu podršku da istraje u stalnim pritiscima i napadima koji dodatno dolaze i zbog istorijіski nazvažnijeg srpskog pitanja – Kosova“, naveo je Vučević. Podršku predsedniku Vučević je zaključio porukom: „Predaja nije opcija! i Živela Srbija, živeo naš predsednik Aleksandar Vučić!“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je na sednici članove Vlade sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je reč o Kosovu i Metohiji, saopštila je pres služba Vlade Srbije. Predsednik Vučić zatražio je od članova Vlade punu posvećenost, marljivost, još žešći i snažniji rad u budućnosti. Kako se navodi, dogovoreno je da predsednik Republike, Vlada Srbije i svi organi izvršne vlasti rade sinhonizovano i jedinstveno. Današnja sednica Vlade Srbije, u čijem radu je učestvovao i predsednik Republike Aleksandar Vučić, trajala je sat i po vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana