Pripadnici Rosu pucali na srpsko vozilo studio b

Objavljeno: 23.01.2023. 13:36 Izmenjeno: 31.01.2023. 11:06

Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM.

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira.

Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi.

Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM.

Ana Delević, supruga Miljana Delevića koga su pripadnici ROSU upucali na Bistričkom mostu u Leposaviću, rekla je da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga, jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on sutra biti prebačen iz bolnice u Kraljevu dalje na lečenje u Kragujevac ili Beograd. Ona je za Kosovo onlajn rekla da je zabrinuta i za svog sina koji je na televiziji video da mu je otac ranjen, iako je ona pokušala da zaštiti dete i ne kaže mu šta se dogodilo. „Ja svoje dete ne mogu da smirim. On neprestano plače i doziva oca“, rekla je Delević. Dodaje da se nije čula sa svojim suprugom i da će sa deverom krenuti u Kraljevo i da se nada da joj kosovska policija neće praviti problem i pustiti je da prođe kada na prelazu bude videla njeno prezime. Dodala je da je policija danas probala da zaustavi auto u kojem je bio njen suprug kako bi ga maltretirala, i da je sasvim opravdano što on nije stao. „Ali postoje i drugi načini da se to reši. Auto je načisto izrešetan. Mogli su da jave drugoj patroli da ih zaustavi“, istakla je Delević. Delević naglašava da iako njen suprug nije vitalno ugrožen, ali da ima tešku povredu pluća, tako da strahuje da se situacija ne zakomplikuje i dodaje da će sutra biti prebačen iz Kraljeva u Kragujevac ili Beograd. „Situacija je strašna! Zašto se ovo dešava? Šta ja da radim ako se mom suprugu nešto desi? Da li treba da izađem na ulicu i pucam u Albance i njihove automobile“, upitala je Delević. Delević je poručila da nadležni moraju da reaguju na ovu situaciju, ali da ona u ovom trenutku samo želi da njen suprug bude dobro i da nekako umiri svoje dete koje se potreslo. Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je ranije da su pripadnici specijalnih jedinica ROSU Kosovske policije pucali danas oko 11.30 na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tada ranjen Miljan Delević, a njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan. Incident se, kako je rekao, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić. Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu, naveo je Petković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana