Vučević novi predsednik SNS: Naša politika se neće menjati

Objavljeno: 27.05.2023. 14:41 Izmenjeno: 30.05.2023. 09:40

Novi predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je, nakon vanredne sednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije. Zahvalio je dosadašnjem predsedniku SNS na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja […]

Novi predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je, nakon vanredne sednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije. Zahvalio je dosadašnjem predsedniku SNS na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe pre svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije. „Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koaj neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koaj će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najupozdaniji partner predsendiku Republike Vučiću“, rekao je Vučević. Dodao je da je SNS podržala predlog Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta. „Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju“, dodao je Vučević.

Novi predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je  da SNS neće biti bez Aleksandra Vučića, pošto on nije napustio stranku, niti se od nje „razveo“, već je, kako je rekao, samo urađena primopredaja štafete. Odgovrajući na pitanja novinara zašto je Vučić odlučio da se ne kandiduje ponovo za predsednika SNS i kakava će biti sudbina te stranke, Vučević je rekao da je odlična sudbina stranke. „Ona nije bez Vučića, on ostaje član i biće sa nama, nije napustio stranku“, kazao je on. Vučević je rekao da će se konstultovati sa Vučićem i istakao da nije sramota pitati. „Najgore je kada nemate sa kim da razgovarate“, rekao je Vučević i dodao da će za neku godinu neko drugi dobiti štafetu. Tako se to radi u demokratskim strankama, istakao je Vučević. „Verujem u takvu snagu SNS, nastavljamo dalje zajedno. Bez obzira kakav je raspored u timu, to ne menja ni grb, niti boju dresa. Kada nađem za shodno, vrlo rado, iskoristiću tu privilegiju da mogu sa njim da se konsultujem po određenim političkim pitanjima i sa ostalim članovima stranke, nije problem pitati i razmeniti mišljenja i kada ne mislimo isto, da bismo došli do onog najboljeg“, naveo je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 20°C

-

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana