Vrućine u Beogradu Studio B

Objavljeno: 03.07.2019. 16:49 Izmenjeno: 03.07.2019. 16:54

Tropske temperature u glavnom gradu dovele su do povećanog broja intervencija na javnom mestu, ali ne i do velikog broja pacijenata u domovima zdravlja.

Na Paliluli najveći broj Beograđana prethodnih dana primljen je u ORL službu, kaže zamenik direktora te zdravstvene ustanove Igor Dimitrijev i precizira da je glavni razlog velika razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature usled prekomernog i neumerenog korišćenja klima uređaja. Zbog ovako visokih temperatura preporuka koja poslodavcima stiže iz Ministarstva za rad je da omoguće radnicima koji posao obavljaju na otvorenom da imaju češće pauze, pre svega u najtoplijem delu dana.

Kako izgleda kada radni dan provodite na subjektivnih preko 40 stepeni, najbolje znaju radnici Beograd puta koji su radno leto započeli rekonstrukcijom centralnih gradskih ulica. Ministar za rad Zoran Đorđević apelovao je na poslodavce da poštuju Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i da svoje radnike na terenu, ali i u zatvorenim prostorijama koje nisu klimatizovane bez preke potrebe ne izlažu visokim temperaturama.

Da bismo izbegli zdravstvene tegobe koje korišćenje klima uređaja može da proizvede potrebno je da ih servisiramo makar jednom godišnje. Redovan servis klima uređaja čuva naše zdravlje, jer se na filterima klima ili u njenoj unutrašnjosti mogu skupiti prašina i štetni mikroorganizmi. Zato svi proizvođači preporučuju redovno čišćenje filtera.Vlasnici klima znaju da treba sami da čiste filtere… na taj način će se sprečiti unutrašnje prljanje klima uredjaja

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana