Brnabić i Lončar obišli radove na KCS Tanjug

Objavljeno: 03.07.2019. 17:00 Izmenjeno: 04.07.2019. 13:50

Predsednica Vlade i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su  radove na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Srbije (KCS) u Beogradu, a premijerka je tom prilikom izrazila zadovoljstvo dinamikom radova.

FOTO TANJUG /VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC  bb

Predsednica Vlade i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su  radove na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Srbije (KCS) u Beogradu, a premijerka je tom prilikom izrazila zadovoljstvo dinamikom radova.
Brnabić je navela da danas nije uobičajeno da se radi u skladu s predviđenom dinamikom, a još manje da se radi brže od toga, što je, kako je primetila, slučaj sa KCS.
““Ovo je projekat od nacionalnog značaja i što ga pre završimo, građani će imati bolju zdravstvenu uslugu. To je i jedan od ciljeva Vlade Srbije““, kazala je Brnabićeva.
Prema njenim rečima, uz zapošljavanje, zdravstvo i obrazovanje su najvažniji prioriteti vlade koju predvodi.
Navela je da se i u oblasti zdravstva krenulo iz minusa, ali da je uz politiku nekadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koju je i sama nastavila, zdravstvo uspelo da se unapredi.
Kako je kazala, radilo se na četiri stuba – obezbeđivanju infrastrukture, opremi, specijalizacijama i dodatnom obrazovanju medicinskog osoblja, kao i na povećanju plata.
Brnabićeva je rekla da se s poboljšanjem uslova krenulo iz Niša, gde je, kako kaže, izgrađen prvi Klinički centar koji je ikada i završen.
Ministar Lončar je istakao da će KCS doprineti boljem pružanju usluga građanima Srbije, kao i da se izgradnjom tog centra dobija 930 novih kreveta u poluintenzivnoj nezi, 200 u intenzivnoj nezi, 30 operacionih sala i 70 kreveta dnevne bolnice.

““KCS biće izgrađen po najmodernijim standardima““, rekao je Lončar i dodao da se dugo u Srbiji nije ovoliko ulagalo.
Obilasku radova prisustvovali su i predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović i Felisitis Ridl iz Evropske investicione banke (EIB), koja je navela da je impresionirana napretkom u radovima.
Kako je rekla, prvi put je radove na KCS obilazila u februaru ove godine i tada se nalazila u prizemlju, dok je danas, pet meseci kasnije, izjave za medije davala na 11. spratu zgrade.
““KCS, koji gradimo zajedno s drugim projektima koje podržava EIB, predstavlja prekretnicu za zdravstvo u Srbiji““, rekla je Felisitis Ridl i dodala da je KCS prvi veliki korak ka razvoju zdravstevnih usluga na širem području Beograda.
Rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta u KCS obuhvata zgradu ukupne površine od oko 134.000 kvadratnih metara i izgradnju tehničkih blokova A1,B, E i D.
Projektom se realizuje i spoljašnje uređenje koje obuhvata uređenje slobodnih površina, parkinga, saobraćajnica i trotoara, kao i ozelenjavanje površina.
U okviru rekonstrukcije pravi se i pristupna saobraćajnica, odnosno pristupni put između Hitne pomoći i KCS-a u dužini od 350 metara, koji će omogućiti normalno odvijanje saobraćaja i manje gužve u tom delu grada.
Do sada je izgrađeno 105 šipova, ugrađeno 450 kubnih metara betona za šipove, iskopano 10.000 metara kubnih zemlje, nasuto i ugrađeno 2.000 metara kubnih tucanika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana