Vlada usvojila zaključak o realizaciji projekta BGD metroa Tanjug

Objavljeno: 23.04.2019. 12:30 Izmenjeno: 23.04.2019. 12:30

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici više zaključaka među kojima i Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije, Grada Beograda i kompanije Power Construction Corporation of China, Limited, Narodna Republika Kina o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“.

 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Memorandumom o razumevanju se iskazuje obostrana namera za nastavak dobre međusobne saradnje, u cilju realizovanja ovog prioritetnog infrastrukturnog projekta za Srbiju.

U cilju dalje saradnje sa kineskim partnerima u oblasti infrastrukture, na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju teksta Protokola o saradnji na projektu projektovanja i izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice-državnog puta Novi Sad-Ruma („Fruškogorski koridor“).

Vlada je usvojila i Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o razvoju između Srbije i China Road and Bridge Corporation, radi realizacije projekta Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu.

Ova kineska kompanija jedna je, ističe se, od najvećin na svetu u oblasti građevinarstva, sa 60 godina iskustva na međunarodnim projektima i u ovom trenutku izgradila je više od 20 industrijskih parkova. Industrijski park prostiraće se na 320 hektara pored Pupinovog mosta u Borči, i u njemu će biti smešteno više od hiljadu visokotehnoloških kompanija, sa potencijalom zapošljavanja oko deset hiljada stručnjaka.

Prema planu, projekat bi trebalo da bude realizovan u tri faze, a ukupna vrednost ove investicije iznosiće oko 257 miliona evra.

Realizacija ovog projekta doprineće dolasku novih tehnologija, transferu znanja i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta.

Radi realizacije izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka, vlada je danas usvojila još dva dokumenta – Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću između Republike Srbije i strateškog partnera osnovanog od strane China Road and Bridge Corporation u NR Kini i Zaključak o usvajanju teksta Poslovnog plana Srpsko-kineskog industrijskog parka između Republike Srbije i CRBC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana