Vesić:Kad Ðilas nudi komunizam onima koje je pljačkao… Tanjug

Objavljeno: 23.04.2019. 12:27 Izmenjeno: 23.04.2019. 12:27

Ima li šta paradoksalnije od toga da milioner poput Dragana Ðilasa, koji je pare zaradio plačkajući narod, sada tom istom narodu nudi komunizam, izjavio je Goran Vesić, član predsedništva SNS, reagujući na navode Dragana Ðilasa na N1 televiziji
da svojom imovinom garantuje da će da nacionalizuje PKB kad dođe na vlast.

 

„Danas je Ðilas, koji nema politički program, niti nudi rešenje za bilo koji politički problem naše zemlje, objavio da svom svojom imovinom garantuje da će da nacionalzuje PKB čim se dočepa vlasti na ulici!? Političar čije su firme, dok je bio na vlasti, imale prihode od 500 miliona evra, političar koji je Beograd zadužio za 1.2 milijarde evra sada nudi u zalog ono što je pokrao od naroda za nacionalizaciju!?“, navodi Vesić u pisanoj izjavi i pita – zašto Ðilas prvo nije zatražio da se nacionalizuje njegova imovina, koju je, navodi Vesić, pokrao dok je bio državni funkcioner?

Aleksandar Vučić je, podseća Vesić, otvorio 200 fabrika u kojima radi oko 200.000 radnika, a nezaposlenost u Srbiji je sa 24 odsto, koliko je iznosila kada su Ðilas i Jeremić vladali Srbijom, pala na 11 posto.

To što narod sada ima posla u Srbiji Ðilasu najviše smeta i zato on preti investitorima koji zapošljavaju ljude, kao i međunarodnim institucijama koje hvale Srbiju, kaže Vesić i dodaje da je razlog tome Ðilasova politka po principu: “što gore za Srbiju, to bolje za njega”.

Ðilas bi, zaključuje, da ostavi 200.000 ljudi bez posla, a pri tom ne nudi tim ljudima da ih zaposli u svojim kompanijama.

„Ima li šta paradoksalnije od toga da milioner koji je pare zaradio plačkajući narod sada tom isto narodu nudi komunizam!? Ima li šta neverovatnije od toga da milioner koji se obogatio na račun naroda nudi Srbiji komunizam poput dikatatora Pol Pota nekada ili Kim Džong Una danas?“, pita Vesić, ali i dodaje da ga ništa od Ðilasa ne iznenađuje i da je uveren da će on biti „šta god treba, i komunista, i fašista, i lažni demokrata, samo da se, na silu, na ulici, dočepa vlasti“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana