Vesić: Zemljište u Južnom bulevaru prodato za 83 miliona dinara   Beoinfo

Objavljeno: 02.07.2019. 18:03 Izmenjeno: 02.07.2019. 18:03

Zemljište u Južnom bulevaru prodato je na  javnom nadmetanju koje je obavljeno u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora i početna cena za zemljište bila je 46,8 miliona dinara. Na kraju javnog nadmetanja, najveću cenu od 83 miliona dinara ponudilo je privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge iz Loznice. Kako je prodaja ovog zemljišta oglašena prvi put, investitor ima pravo, u skladu sa gradskom odlukom, na popust od 30 odsto prilikom jednokratnog plaćanja u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o otuđenju. Na ovaj način, u budžet Grada Beograda biće uplaćeno 58,1 milion dinara i dodatno će u postupku pribavljanja građevinske dozvole investitoru biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta – pojasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, lokacija koja je bila oglašena za otuđenje nalazi se u Južnom bulevaru, između ulica Maksima Gorkog i Vladimira Karića.

– Građevinsku parcelu čine dve katastarske parcele u svojini Grada Beograda, površine 313 kvadratnih metara. Na lokaciji je planirana izgradnja stambenih objekata sa delatnostima, u zoni koja predstavlja mešovito urbano tkivo. Dozvoljena je izgradnja višeporodičnih stambenih zgrada u kojima je delatnost zastupljena do 30 procenata – naveo je Vesić.

Vesić je dodao da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru građevinske parcele, dok će Direkcija sprovesti uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa regulacionim planom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana