Vesić: Svako ko ima podršku građana relevantan sagovornik tanjug

Objavljeno: 13.04.2022. 16:36 Izmenjeno: 13.04.2022. 16:36

Dodao je da predsednik Vučić i SNS imaju najveću podršku građana, ali da poštuju i one koji imaju manju podršku.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je za političku scenu u Srbiji dobro da politički akteri razgovaraju i pozdravio to što je predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas odlučio da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iako je, kako kaže, u prošlosti govorio da nikada ne bi seo sa njim za isti sto.

Vesić je za Tanjug rekao da od sastanka Vučića i Ðilasa ne bi pravio ““posebnu priču““ ističući da je to normalan sled događaja u demokratskim i civilizovanim zemljama.

““Predsednik Vučih je primio Ðilasa na njegov zahtev i dobro je što je Ðilas odlučio da razgovara sa Vučićem iako je u prošlosti govorio da nikada ne bi razgovarao sa njim““, rekao je Vesić.

““Svako ko ima podršku građana za nas je relevantan sagovornik. Predsednik Vučić je uradio ono što je njegov posao, razgovarao je sa liderom jedne stranke i u budućnosti će sigurno razgovarati i sa drugim liderima““, kazao je Vesić.

Na konstataciju da je Ðilas posle sastanka rekao da će Vučić do kraja nedelje izaći sa stavom o Ðilasovom zahtevu da se održe novi izbori u Beogradu i da će konsultovati stranačke kolege i pitanje kakvoj je odluci SNS bliži u ovom trenutku, Vesić je rekao da su izbori još nisu završeni i da se za sada ponavljaju na šest biračkih mesta u Beogradu, ali i da se ponavljaju izbori i na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Kako kaže, potrebno je da se završe svi izborni procesi i da GIK i RIK utvrde konačne rezultate i dodele mandate, a da nakon toga počinju da teku rokovi za konstituisanje organa vlasti koji su jasno definisani zakonom.

““Tada ćemo znati da li će biti formirana većina koja će izabrati organe, a ako se to ne dogodi, po zakonu se mogu održati novi izbori. Međutim, kada se završe izbori i počnu razgovori političkih stranaka, videćemo u kom pravcu će to ići““, kazao je Vesić.

Dodao je da je uvek najbolje da se izborni proces završi i da se formira vlast, kao i da je jasno da politika SNS ima najveću podršku.

““Jasno je da SNS ima najveću podršku u zemlji, da je Vučić dobio četiri puta više glasova od drugoplasiranog kandidata, da je naša parlamentarna lista dobila tri puta više glasova od druge liste i da smo u Beogradu dobili dva puta više glasova““, kazao je Vesić.

Na pitanje da li će SNS ostati u koaliciji sa SPS u Beogradu ili će pozvati i druge stranke Vesić je kazao da je preuranjeno o tome govoriti i da odluku donose organi stranke, ali da će to učiniti kada se završe izbori.

““Sačekaćemo da se završe izbori i onda ćemo kao stranka zauzeti stav. Kada budemo videli ko ima koliko mandata onda ćemo razgovarati sa svim potencijalnim partnerima““, rekao je Vesić.

Podsetio je da je od 2016. godine SNS nekoliko puta formirala vlast sa SPS iako joj matematički ““njihovi poslanici nisu bili potrebni““, ali da je vladajuća stranka pokazala da se trudi da vlast formira sa što većim brojem političkih stranaka kako bi, kaže, imala što veću podršku za državnu politiku koju vodi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana