Brnabić:Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost tanjug

Objavljeno: 13.04.2022. 18:21 Izmenjeno: 13.04.2022. 18:21

Ističe i da će novi objekat biti u potpunosti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, povodom otvaranja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka (FON), ukazala je na to da svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost.

Brnabić je na svom Instagram nalogu, uz fotogragiju nove zgrade FON-a napisala da ta zgrada predstavlja važan korak napred u daljoj reformi obrazovnog sistema Srbije.

Dodaje da je Vlada Srbije inicirala izgradnju inovacione infrastrukture, među kojom i nove zgrade FON-a, u koju je uloženo 9,3 miliona evra.

Spratovi u novoj zgradi su projektovani sa amfiteatrima od po 199 mesta i salama za predavanja, laboratorijama, multifunkcionalnim salama.

Objekat poseduje čitaonicu od 100 mesta sa bibliotekoma, a sve prostorije opremljene su računarima, kao i čitaonica u prizemlju, amfiteatri i sale za nastavu sa interaktivnim tablama, prenela je Brnabić u postu.

„Posle više od tri decenije, jedan fakultet Univerziteta u Beogradu dobija novu zgradu. Nastavljamo sa modernizacijom naših škola i fakulteta, koja najviše znači učenicima i studentima jer svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost“, poručila je Brnabić na Instagramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana