Vesić: Naslovnica NINa poziv na ubistvo, neke priče se ponavljaju Tanjug

Objavljeno: 28.11.2019. 16:52 Izmenjeno: 28.11.2019. 16:52

Objaviti sliku na kojoj je puška uperena u predsednika Srbije ili bilo kog drugog građanina je ništa drugo nego otvoreni poziv na ubistvo, izjavio je  zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, reagujući na naslovnicu poslednjeg broja časopisa NIN.

„Zgrožen sam. Ne mogu da verujem da je bilo koji mediji, a pogotovo NIN koji je novina koja ima neku tradiciju sebi dopusto da se na ovaj način poziva na ubistvo predsednika“, rekao je Vesić novinarima u Starom dvoru i dodao da mu je žao što nijedno novinarsko udruženje nije reagovalo na tu naslovnu stranu.

Ta naslovna strana, naveo je, nema veze sa politikom već sa zdravim razumom i dodao da onaj ko je to uradio doprinosi širenju netolerancije u našem društvu.

„Za mene ova naslovna strana ima posebnu težinu jer kao što znate ja sam bio saradnik Zorana Ðinđića u vreme kad su se neki međi na isti način odnosili prema njemu, a to je bilo vreme pre atentata na njega“, rekao je Vesić.

On je dodao da ne može da zaboravi da je list „Identitet“ dan ili dva pre ubistva Ðinđića objavio na naslovnoj strani da će Ðinđić biti meta slobodnog strelca.

„Žalosno mi je što su se maltene isti novinari koji se sada sprdaju sa naslovnom stranom NIN-a i pozivom na ubistvo predsednika Vučića tada maltene optuživali Ðinđića da sam priziva atentat, da sam to radi ne bi li sebi podigao rejting što samo govori o tome da ništa nismo naučili“, rekao je Vesić.

Istakao je da je država Srbija sada jača i da je u stanju da žaštiti i predsednika Vučića i svakog svog građanina, ali da je očigledno da se neke priče ponavljaju, te da mu je žao što ništa nismo naučili iz svoje istorije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana