Vesić: Inspekcija danas izlazi na gradilište u Bloku 37 Beoinfo

Objavljeno: 07.06.2021. 09:59 Izmenjeno: 07.06.2021. 09:59

Urbanistički projekat po kome je izdata građevinska dozvola za poslovni objekat u Bloku 37 urađen je na osnovu izmena Generalnog urbanističkog plana, koje su usvojene za vreme vlasti Dragana Đilasa 2009. godine, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu

Ovo kažem jer sam na društvenim mrežama video razne političke prevarante koji pokušavaju da politizuju ovaj protest, a koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja. Razumem zabrinutost građana. Sinoć, čim sam video vest o protestu, pribavio sam podatke o toj lokaciji. Moj utisak je da je zgrada koju žele da izgrade investitori isuviše velika, sa prevelikom spratnošću, i da je u najmanju ruku neprimereno napraviti zgradu tako kako je zamišljeno i sa tim udaljenjem od susednih zgrada – naveo je Vesić.

On je precizirao da je Beograd 2016. godine usvojio novi generalni urbanistički plan koji na ovoj lokaciji ne predviđa mogućnost ovakve izgradnje. Austrijski investitor je tada koristio pravo koje mu daje zakon da koristi prava iz starog GUP-a, a koji mu je davao mnogo više.

– Sinoć sam naložio građevinskoj inspekciji Grada Beograda da tokom jutra izađe na teren i utvrdi sve činjenice, a posebno da obrati pažnju na primedbe građana da nema table sa informacijama o dozvoli. Tražio sam da mi se danas dostave svi spisi ovog predmeta kako bih utvrdio pravo stanje stvari. Kada budem dobio izveštaj inspekcije i čitav predmet i kada budem utvrdio šta Grad Beograda može da preduzme po ovom pitanju, pozvaću građane koji protestuju da im kažem koji su koraci Grada Beograda. To je način na koji sam oduvek radio, jer mi je uvek na prvom mestu interes Beograđana – naveo je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana