Objavljene preliminarne liste primljene dece u beogradske vrtiće Beoinfo

Objavljeno: 07.06.2021. 10:11 Izmenjeno: 07.06.2021. 10:11

Beogradske predškolske ustanove objavile su preliminarne liste primljene dece u vrtiće tako da se roditelji i staratelji koji su konkurisali mogu informisati o njima na sajtovima ustanova ili oglasnim tablama vrtića, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

To je spisak imena oko 14.000 dece koja su primljena, ali tokom leta ćemo odobravati i proširenje kapaciteta u vrtićima u kojima je to moguće. Do kraja godine čeka nas i otvaranje dodatnih mesta za vrtiće koji su u izgradnji – rekao je Gak.

On je napomenuo da su tri predškolske ustanove, „Stari grad”, „Savski venac” i „Sopot” primile svu prijavljenu decu.

Gak je dodao da oni koji nisu zadovoljni odlukom upisnih komisija žalbu mogu podneti do 16. juna.

– Žalbe će se razmatrati do kraja meseca, tako da ćemo početkom jula imati i konačne liste upisane dece, ali očekujem da lista čekanja bude najmanja u proteklih deset godina – poručio je Gak.

Konkurs za mesto u beogradskim vrtićima trajao je od 29. marta do 14. maja. Na konkurs je stiglo 18.996 zahteva koji su se slali isključivo elektronski, putem e-Uprave.

Gak je istakao da je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem, što je veliki uspeh s obzirom na to da je pre samo nekoliko godina iznosio oko 45 odsto.

– Danas u sistemu predškolskog obrazovanja imamo oko 35.000 dece više nego pre osam godina. Nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima, a svake godine smo sve bliži krajnjem cilju – ukidanju liste čekanja za vrtiće – rekao je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana