Usvojena inicijativa da se imenuje Ulica Dragana Nikitovića Beoinfo

Objavljeno: 25.05.2021. 14:11 Izmenjeno: 25.05.2021. 14:11

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda usvojila je na današnjoj sednici inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke za kulturu i informisanje Maje Gojković u svojstvu građanke da se u Beogradu imenuje Ulica Dragana Nikitovića, srpskog novinara

Dragan Nikitović ostaće upamćen kao jedan od najvećih sportskih komentatora i novinara u istoriji srpskog novinarstva. Njegovo delo ostaje u trajnom nasleđu budućih generacija. Ovu inicijativu podnosim u svojstvu građana Republike Srbije – navedeno je u inicijativi Maje Gojković.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović istakla je značaj čuvanja sećanja na novinare koji su ostavili veliki pečat na naše novinarstvo.

– Imenovanjem Ulice Dragana Nikitovića nastavljamo sa kulturom sećanja na ličnosti koje su svojim nemerljivim radom i velikim doprinosom obeležili jedan period stvaranja u našoj zemlji. Dragan Nikitović je još jedan u nizu velikih novinara koji će dobiti ulicu u prestonici – rekla je Radulovićeva za Beoinfo.

Članovi Komisije takođe su usvojili inicijativu porodice Vujović da jedna ulica u Beogradu ponese ime Milana Vujovića, pripadnika Žandarmerije koji je poginuo na izvršenju službenog zadatka u Muhovcu kod Bujanovca. Milan Vujović bio je pripadnik Odreda žandarmerije u Beogradu od osnivanja jedinice pa do stradanja.

Na sednici Komisije usvojena je i inicijativa Gradske opštine Sopot da se na skveru ispred zgrade Centra za kulturu „Sopot” podigne spomenik „Sloboda”, kao i inicijativa SUBNOR-a da se postavi spomen-ploča na postamentu spomenika „Poziv na ustanak” povodom ovogodišnjeg obeležavanja 80 godina od ustanka 1941. pod nazivom „Da rata više ne bude”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana