Ustanove socijalne zaštite u pripravnosti zbog hladnog talasa Beoinfo

Objavljeno: 07.12.2021. 13:31 Izmenjeno: 07.12.2021. 13:31

Ustanove socijalne zaštite, Prihvatilište za odrasla i stara lica i Prihvatilište za decu, spremno dočekuju hladne dane i imaju dovoljno kapaciteta, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu

Imajući u vidu najavljene nepovoljne vremenske prilike, dali smo nalog ustanovama socijalne zaštite da hitno stave u punu funkciju kapacitete kojim raspolažu, kako bismo na adekvatan način odgovorili potrebama ugroženog stanovništva. Ovo se naročito odnosi na uvođenje privremene pojačane pripravnosti zaposlenih i eventualno uvođenje dežurstava, kao i uspostavljanje stalne komunikacije sa ovim sekretarijatom i Gradskim centrom za socijalni rad u Beogradu. U Gradskom centru za socijalni rad biće formirani dežurni timovi u svih 17 odeljenja, koji će usmeravati korisnike ka ustanovama, prevashodno ka Prihvatilištu za odrasla i stara lica i prihvatilištima za decu i mlade, kako bi im se obezbedilo neodložno zbrinjavanje i zaštita potreba, prava i interesa. Zajedničkom saradnjom i koordinacijom svih institucija pružićemo podršku svakom kome je potrebna – rekla je Nataša Stanisavljević.

Na dnevnom nivou prati se situacija u Prihvatilištu za odrasla i stara lica i Prihvatilištu za decu, te se pravovremeno reaguje kada je to potrebno. Trenutno u Prihvatilištu za decu boravi 22 dece, a u Prihvatilištu za odrasla i stara lica je 57 korisnika. U obe ustanove nije bilo prijema u toku jučerašnjeg dana i tokom noći. Zbog sve hladnijeg vremena u Beogradu, očekuje se da će u narednom periodu još ljudi zatražiti toplu odeću, hranu i krevet. Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega.

– Ovom prilikom molim sve ljude da ukoliko imaju informacije o licu koje je u stanju socijalne potrebe i kojem je neophodno zbrinjavanje i sklanjanje sa ulice, to lice prijave Gradskom centru za socijalni rad, Komunalnoj miliciji ili Hitnoj pomoći. Nikog nećemo ostaviti na ulici i svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija – zaključila je sekretarka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana