Selaković: Srbija nastavlja da podržava RS Tanjug

Objavljeno: 07.12.2021. 13:35 Izmenjeno: 07.12.2021. 20:21

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama sa Republikom Srpskom i da će i dalje nastaviti da je podržava

Selaković je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatanom Klokićem potpisao Memorandum o saradnji između dve vlade u oblasti diplomatskog obrazovanja.

Selaković se istakao da Srbija voli i podržava RS i da želi da napreduje i da se to vidi u svim aktivnostima Vlade Srbije.

„Naša podrška RS ogleda se u brojnim projektima u skoro svim opštinama i gradovima RS. Učestvovali smo u izgradnji vrtića, škola, domova zdravlja u RS, kao i u brojnim i velikim infrastrukturnim projektima u RS“, istakao je Selaković.

On je istakao da će današnji sporazum omogućiti mladim diplomatama iz RS da se školuju na srpskoj Diplomatskoj akademiji, koja traje devet meseci.

Naglasio je da diplomate iz RS nemaju mogućnost da steknu takva znanja ni u RS, niti u BiH.

Selaković je najavio da će u petak, zajedno sa direktorom Kancelarije za saradnju sa dijaspore Arno Gujono otputovati u Bosanski Petrovac gde će tamošnjim Srbima uručiti pomoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana