Udruženje policije „Arčibald Rajs“ reagovalo na Ðilasove navode Tanjug

Objavljeno: 07.05.2020. 17:11 Izmenjeno: 07.05.2020. 17:11

Strukovno udruženje policije “Arčibald Rajs” negodovalo je  zbog kritika koje je na račun policije uputio Dragan Ðilas i podseća sa su upravo policijaci sve vreme vanrednog stanja uvedenog radi sprečavanja širenja zaraze korona virusom bili prvi na udaru.

„Prvi su dočekali sve ljude iz inostranstva na granici, prvi bili na vratima u proveri ljudi u samoizolaciji, odgovarali na desetine hil?ada pitanja građana, čuvali red i mir, nosili ljudima hranu, lekove, pritičali u pomoć svakom čoveku i svakoj kući, našli se apsolutno svakom građaninu Srbije. Plenili drogu, hapsili kriminalce“, navodi u saopštenju udruženje policije.

Oni istovremeno pitaju da li Ðilasu ne valja kada se sprovodi zakon ili mu ne valja direktor policije Vladimir Rebić, koji je, prema navodima udruženja, pravi primer karijernog policajca, čoveka koji je napredovao zbog svojih zasluga.

Udruženje navodi da se sve to i očekuje od „jednog politički bahatog kabadahije koji bi ukinuo Žandarmeriju, koji psuje i preti otkazom saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio, koji preti policiji u civilu“ i poručuije mu da policija samo radi svoj posao, a da on povede računa o etici i lepom ponašanju.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas je na fejsbuk stranici stranke objavio video izjavu u kojoj iznosi optužbe na račun rada sprske policije i direktora Vladimira Rebića tokom vanrednog stanja, kao i zbog toga što su hapsili građane koji lupaju u šerpe i penzionere koji su izlazili za vreme policijskog časa umesto, kako kaže, da su hapsili narkodilere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana