Vesić zahvalio Vladi Srbije na garancijama za organizaciju završnice košarkaške Evrolige

Objavljeno: 07.05.2020. 17:20 Izmenjeno: 07.05.2020. 17:20

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije koja je dala garancije za organizaciju završnice sezone košarkaške Evrolige u Beogradu

On je podsetio da se Beograd za organizaciju završnice Evrolige kandidovao prošle nedelje i napomenuo da to podrazumeva organizovanje svih preostalih utakmica ligaškog dela, kao i finalnog turnira.

– To će biti jedan od najvećih sportskih događaja u svetu ove godine i Beograd je u potpunosti spreman da ugosti 17 klubova i bude odličan domaćin. Podrška Vlade znači da će svih 17 klubova moći bezbedno da slete u Srbiju, kao i da će biti ispoštovani medicinski protokoli usled epidemije virusa Kovid 19 – rekao je Vesić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Vlada će takođe garantovati o maksimalnom broju ljudi kojima će biti dozvoljen ulazak u dvoranu.

– Na taj način Beograd je stao uz rame drugim velikim gradovima koji se nadmeću u pokušaju da dobiju organizaciju ovog takmičenja. Konkurencija je jaka, ali se nadamo da će Beograd da pobedi. Za nas je organizacija ovakvog turnira važna jer umnogome pomaže oporavak turizma, a ukoliko bi Beograd dobio ovako poverljiv zadatak to bi značilo da naš grad predstavlja potpuno bezbednu destinaciju za turiste. Nijedan grad na svetu u današnjoj situaciji ne bi odbio nekoliko hiljada turista i ovoliko važan događaj. Hvala Vladi, nastavićemo da se borimo da Beograd dobije organizaciju završnce Evrolige – poručio je Vesić.

Vlada Srbije donela je danas odluku da se košarkaškoj Evroligi uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju, a Grad Beograd se, uz podršku predsednika Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će biti održana od 4. do 26. jula ove godine.

Iz Vlade je saopšteno da bi organizacija najvećeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi predstavljala bi veliku čast za Republiku Srbiju, ali i veliki turistički podsticaj, imajući u vidu da je ova grana privrede najugroženija epidemijom korona virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana