Od ponedeljka otvaranje tržnih centara, đaci u školama od 19. aprila RTS

Objavljeno: 09.04.2021. 08:30 Izmenjeno: 12.04.2021. 12:07

Epidemiološka situacija još uvek u statusu vanredne, uočava se blaga tendencija pada novopotvrđenih slučajeva, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović i najavljuje da ako se takvi trendovi nastave, od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara i vraćanje đaka u škole od 19. aprila.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom prostori u dalje neće moći da rade.

Tiodorović je posle sednice Kriznog štaba rekao da je vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu po kojem su radile pre toga.

 

Situacija i dalje vanredna iako se smanjuje broj novoobolelih

Branislav Tiodorović je novinarima rekao da je sednica Krizng štaba bila kratka ali jasna sa stanovišta ocene i procene epidemiološke situacije.

Kako je rekao, uočava se u odnos između prijema i otpusta u kovid bolnicama koji se polako kreće u korist onoga što je otpust.

Takođe, u kovid ambulantama se smanjuje broj prvih pregleda.

Međutim, Tiodorović upozorava da su kovi bolnice i dalje pune, i da su još uvek pod opterećenjem.

Ako stvari nastave da se kreću sličnom dinamikom narednih dana, Tiodorović je naveo da može da se razmišlja o određenim postupcima koji će omogućiti da se popuste neke mere u odnosu na funkcionisanje određenih usluga.

Ističe da bi, pre svega, tržni centri mogli da počnu da rade od ponedeljka, i ugostiteljski objekti u tržnim centrima sa baštama i izlaskom na otvoreno.

Kaže da neće moći da rade delovi ugostiteljskih objekata koji su u zatvorenom prostoru.

Takođe, Tiodorović je rekao da je vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu po kojem su radile pre toga.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana