U Briselu sastanak delegacije Beograda i Lajčaka tanjug

Objavljeno: 18.04.2024. 10:27 Izmenjeno: 18.04.2024. 11:13

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, počela je u Briselu sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da će glavna tema sastanka biti odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM. Petković je […]

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, počela je u Briselu sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da će glavna tema sastanka biti odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM. Petković je u utorak rekao da u Brisel dolazi sa svojim timom, u kojem su i finansijski eksperti. „Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja“, rekao je Petković. Poslednji sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine koji je bio posvećen uredbi centralne banke u Prištini, prema kojoj je jedina valuta dozvoljena u gotovinskom platnom prometu na KiM evro, održan je 4. aprila u Briselu.

Kako se saznaje, trebalo bi da usledi sastanak prištinske delegacije sa Lajčakom. Očekuje se da će glavna tema današnjih sastanaka u Briselu biti odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana