MUP:Četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena,jedan zadržan tanjug

Objavljeno: 18.04.2024. 10:43 Izmenjeno: 18.04.2024. 12:48

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. „Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan – zamenik direktora policije“, saopšteno je iz MUP-a. Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, […]

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. „Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan – zamenik direktora policije“, saopšteno je iz MUP-a. Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a. MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu. Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje. Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupština SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE.

Nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Ostala lica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena. Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan. Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a. MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana