U braniku automobila 15 kg marihuane Tanjug

Objavljeno: 04.03.2022. 12:13 Izmenjeno: 04.03.2022. 15:40

Drogu su zajedno sa automobilom i vozačem preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

foto Tanjug

 

Na prelazu Gostun je zajedničkom akcijom carinskih i policijskih službenika sprečen pokušaj krijumčarenja 15 kilograma marihuane, skrivene u zadnjem braniku jednog automobila, saopštila je  Uprava carina.

Droga je otkrivena juče nakon što su policijski službenici za detaljan pregled na ulazu u zemlkju izdvojili automobil ““ford mondeo““ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 69-godišnji državljanin Crne Gore.

Automobil je najpre pregledan mobilnim skenerom, kada su uočene nepravilnosti u predelu zadnjeg branika.

Potom je sumnju da se u pomenutom prostoru nalaze narkotici dodatno potvrdio i carinski službeni pas koji je vrlo jasno odreagovao, ukazujući da je potrebno izvršiti detaljan pregled automobila.

Nakon što je zadnji branik skinut, utvrđeno je da se ispod njega krije specijalno napravljeni prostor, tzv. ““bunker““, pun paketa zelene bilkjne supstance obmotanih streč folijom.

Iz skrivenog prostora izvađeno je 30 paketa od oko pola kilograma marihuane.

Psihoaktivne tablete i pečurke pronađene u pošiljkama

Carinski službenici su, u prethodna tri dana, na ispostavi Pošta Beograd otkrili nekoliko pošiljki u kojima su bile skrivene psihoaktivne tablete i psihoaktivne pečurke.

Poslednji takav slučaj otkriven je danas tokom kontrole jedne od izvoznih pošiljki koja je bila namenjena primaocu u SAD, navodi se u saopštenju Uprava carina.

Pošiljalac iz Beograda je u dva CD-a ,umesto diskova, spakovao po četiri kesice sa ukupno 1.637 tableta antidepresiva ““bensedin““, ““rivotril““, ““apaurin““ i ““heleks““, za koje se sumnja da su na listi psihoaktivnih supstanci.

Za istog primaoca u Beogradu, 2. i 3. marta, pristigle su dve pošiljke iz Francuska koje su carinici otvorili radi pregleda i u njima pronašli 14 blistera sa ukupno 84 doze psihoaktivnih pečurki „micoseal“ .

Sporne pošiljke predate su policiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana