Beograd zvanično domaćin završnog turnira Evrolige Tanjug

Objavljeno: 04.03.2022. 12:15 Izmenjeno: 04.03.2022. 14:04

Beograd je bio domaćin i 2018. godine, a titulu je tada osvojio Real Madrid.

Beograd će biti domaćin Fajnal-fora košarkaške Evrolige, sopšteno je  na sajtu takmičenja.

Beograd je domaćinstvo preuzeo od Berlina, a završni turnir će se održati od 19. do 21. maja u Štrak arene.

Polufinalni mečevi igraće se u četvrtak, 19. maja, a finale u subotu 21. maja.

Vesić: Velika čast što je Beograd domaćin F4 Evrolige

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je ponosan što je srpska prestonica izabrana da bude domaćin završnog turnira Evrolige.

Beograd će biti domaćin Fajnal-fora košarkaške Evrolige od 19. do 21. maja u Štrak areni.

„Kada smo podneli kandidaturu pre nekoliko meseci nismo znali da postoje šanse da budemo domaćini već ove godine. Čim se ukazala šansa, čitav tim u gradu naporno se borio. Radili smo sa Evroligom i dobili smo prliku da ponovo budemo domaćini kao 2018. godine“, rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da je za Grad ovo velika čast – da ponovo bude dobar organizator i da bude bolji domaćini nego 2018.godine.

„Ovo je prilika i da promovišemo grad. Ovo je dokaz da je Beograd jedan od gradova u Evropi u koji svi žele da dođu i gde se osećaju bezbedno. U samo nekoliko meseci ćemo imati Svetsko prvenstvo u dvorani u atletici i završni turnir Evrolige. Zaista sam srećan što je Beograd postao grad za sve u Evropi i svetu i koliko smo u poslednjoj deceniji uspeli da promenimo imdž grada. Svi su dobrodošli, a na nama je da budemo dobri domaćini“, poručio je Vesicć.

Vesić je dodao da je sa Evroligom postignut dogovor da se na svim utakmicama ove i sledeće sezone reklamira Beograd kao turistička destinacija.

Potpredsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige i direktor Štark arene Goran Grbović poželeo je svima dobrodošlicu na Fajnal for Evrolige u Beogradu i zahavlio se čelnicima ovog takmičenja što su prepoznali glavni grad Srbije kao grad košarke.

„Arena je uvek bila košarkaški hram, Beograd je košarkaški grad, Srbija je zemlja košarke o cemu svedoči i ova statua posvećena igri pod obručima ispred Štark Arene. Zato sa sigurnošcu mogu da konstatujem da je Evroliga napravila pravi potez kada je domaćinstvo ovogodišnjeg Fajnal-fora poverila našoj zemlji i našem glavnom gradu“, rekao je Grbović.

On je istakao da će Arena biti spremna da ugosti najbolje ekipe i da će se potruditi da budelji domaćin nego 2018. godine.

„Iako je do početka finalnog turnira ostalo svega dva i po meseca moram da naglasim da ćemo u potpunosti biti spremni da ugostimo čertiri najbolja košarkaška tima Evrope i njihove navijače. Beograd je i 2018. godine bio vrhunski domaćin i besprekoran organizator Fajnal-fora, što su celnici Evrolige sigurno imali u vidu donoseci ovakvu odluku, i zato im se još jednom zahvaljujemo na poverenju koje su nam ukazali“, rekao je Grbović.

Potrudićemo se da ovaj veliki sportski događaj iskoristimo na najbolji mogući način da iz Beograda u svet pošaljemo najlepšu moguću sliku, dodao je Grbović.

„Nema sumnje da će ljubitelji košarke uživati u vrhunskim utakmicama, ambijentu i svim pratecim sadržajima koji ce ovim povodom biti organizovani“, poručio je Grbović.

Goran Šašić, predsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige 2022, poželeo je dobordošlicu svim ljubteljima košarke iz celog sveta i rekao da je cilj da Beograd i Srbija budu najbolji mogući domićini svima koji budu došli na Fajnal- for.

„Imao sam tu čast i priviligeiju da drugi put vodim pregovore između Ervolige i Grada Beograda. Činjenica da smo 2018. godine završni turnir Evrolige doveli u Beograd, bila je kruna moje karijere. Sada cu obavljati funkciju predsednika Organizacionog odbora“, rekao je Šašić i zahvalio predsedniku Počasnog odbora Goranu Vesiću i Grboviću koji su uložili veliki trud i energiju kako bi Beograd ponovo bio domacin završnog turnira Evrolige.

Kako je naveo Šašić, u organizaciju i realizaciju ovog projekta biće uklljuceni Dejan Damjanović i Filip Sunturlić, kao direktori Lokalnog organizacionog komiteta, kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika.

Dodao je da će među clanovima Organizacionog odbora biti direktori KK Partizan i KK Crvena Zvezda, kao i predstavnici Ministarstva i gradskog sekretarijata.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što ce u Počasnom odboru biti Željko Obradović i Božidar Maljković, kao i predsednici KK Crvena Zvezda i KK Partizan, zajedno sa legendama srpske košarke kao što su Radmilo Mišović i Nenad Krstić“, rekao je Šašić i zahvalio svima koji su pružili podršku da Beograd dobije ovo domaćnistvo.

Od 7.marta novi sajt Komunalne milicije,brza prijava prekršaja

Od ponedeljka, 7. marta, u Beogradu počinje da radi novi sajt Komunalne milicije koji će građanima omogućiti da brže prijavljuju prekršaje, a time ubrzati i automatizovati rad te službe.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je nakon predstavljanja novog veb portala da će se uz takav sistem uvesti više komunalnog reda u gradu i naveo da će u narednih nekoliko nedelja ili dve, Beograd imati još 45 komunalnih milicionera.

„Svaki građanin će moći da prijavi gde se dogodio prekršaj i da izabere koja je to vrsta prekršaja, da li je to buka ili nepropisno parkiranje i ono što je najvažnije da ta slika, odnosno njegova prijava dolazi direktno na uređaj najbližeg komunalnog milicionera, koji ima PDA uređaj (prenosno-digitalni aparat) gde dobija sliku i prijavu“, rekao je Vesić novinarima.

On je istakao da više ne postoji razlog da se prijava obrađuje, već će oni koji se nalaze najbliže mestu gde je prekršaj načinjen, odmah dobiti prijavu i samim tim izaći na mesto događaja.

„Nema više olovke i papira i nema više potrebe da se zapisuje bilo šta, slika se prekršaj, koji se šalje hibridnom poštom. To znači da će oni koji su načinili prekršaj veoma brzo biti sakcionisani, a naš novi sajt omogućava svim kompanijama koji u APR-u imaju svoje mejlove, da se prijave besplatno i kompanije će u svakom trenutku moći da dobiju obaveštenje da li je neki vozač načinio prekršaj“, rekao je Vesić.

On je naveo i da će Grad Beograd u narednim nedeljama potpisati ugovor sa e-upravom i više od 1,3 miliona građana, koji tamo imaju svoje prijave.

„To znači da će im bilo kakav prekrsaj koji ima veze sa komunalnim redom, dolaziti odmah na mejl, a oni će znati da li su dobili prijavu i više neće biti situacija da građani ne znaju da li su načinili prekršaj“, rekao je Vesić i istakao da je to revolucija kada je u pitanju rad komunalne milicije.

Podsetio je da je Beograd 2018. godine imao 270 komunalnih milicionera, a danas ih ima 390 i dodao da će u narednih nekoliko nedelja ili dve Grad imati još 45 komunalnih milicionera.

„To je 435 i oni će biti promovisani zajedno sa novim uniformama komunalne milicije koje se već šiju i koje će biti sjajne. U toku je i obuka još 65 komunalnih milicionera, imali smo veoma stroge kriterijume za prijem, i ako svi prođu obuku, imaćemo ukupno 500 komunalnih milicionera“, naglasio je Vesić.

On je podsetio da su u Mladenovcu i Obrenovcu otvorene stanice komunalne milicije, te najavio da će biti otvorene u drugim prigradskim opštinama.

„Konačno će čitav Beograd biti pokriven sa komunalnim milicionerima, ovo je kompletna digitalizacija rada komunalne milicije i uvođenje komunalnog reda“, poručio je Vesić.

Sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ivan Divac je rekao da će građani u određenom broju karaktera moći da podnesu prijavu u pisanoj formi, koja će automatski biti prosleđivana dežurnoj patroli komunalne milicije.

„To ubrzava i skraćuje vreme komunalne milicije i za sada smo imali pozive na Beokom servisu ili dežurnom telefonu, a sada će to sve biti automatizovano i brže će se postupati“, istakao je Divac.

Dodao je da će se povećati broj ličnih uručenja na licu mesta, jer je do sada, kaže, za ispisivanje prekršajnog naloga trebalo oko 20 minuta.

„U procesu smo izrade jedinstvenog informacionog sistema komunalne milicije i radimo na ostvarivanju saradnje sa Prekršajnim sudom. Sa ovim načinom rada smanjujemo našu administraciju i postajemo efikasniji“, naglasio je Divac.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana