Trivan:Naredni put gasićemo zagađivače Tanjug

Objavljeno: 23.01.2020. 13:55 Izmenjeno: 23.01.2020. 13:55

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će sledeći put kada dođe do zagađenja vazduha veliki zagađivači biti ugašeni i da će biti izdata preporuka deci da ne idu u školu.

On je u intervjuu za Nedeljnik rekao da je kvalitet vazduha sve vreme isti i da to pokazuju zvanični podaci.

„Evo vam za Beograd podatak – u 2011. godini, imate 133 dana sa prekoračenjem granica dozvoljenih, a u 2018. imate 59 dana prekoračenja. Koga vi onda kritikujete? Hajde da se onda spustimo na zemlju i kažemo da sve to svakako nije dobro i da počnemo da pravimo atmosferu gde svi zajedno nešto radimo“, rekao je Trivan.

Prema njegovim rečima, na problemu rešenja zagađenja vazduha se radi već godinama.

„Spadamo u regione koji imaju probleme sa ponekad većim stepenom zagađenosti. Balkan i Južna Evropa, čak i razvijene zemlje imaju isti problem – jedan je tehnologija, a drugi su mikroklimatski uslovi. Zavisi na kojem ste geografskom području, kakav je reljef, mikroklima, vetrovi i tehnologije, i kako se mi sami ponašamo. To su faktori koji planetarno neminovno utiču“, rekao je Trivan.

On je dodao i da Ministarstvo za godinu ili dve ne može da uradi epohalne stvari kada se radi o zagađenju vazduha, ali da može da gasi kotlarnice, pošumljava, podešava propise.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana