Tamara Vučić na svečanosti povodom Dana planete Tanjug

Objavljeno: 22.04.2021. 15:02 Izmenjeno: 22.04.2021. 17:38

 Dan planete zemlje obeležen je  na prostoru ispred Konaka knjeginje Ljubice u Beogradu svečanom ceremonijom sađenja biljaka u kojoj su učestvovali supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i ambasadori Francuske Žan Luj Falkoni i Belgije Kun Adam

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Tamara Vučić je zasadila jabukovo drvo koje se povezuje sa zdravljem i besmrtnošću.

Ona je naglasila da joj je čast i zadovoljstvo što je deo tako lepog projekta kao što je uređenje prostora ispred Konaka knjeginje Ljubice.

„Ovim divnim događajem mi obeležavamo Dan planete zemlje i afirmišemo ekologiju kao jednu od najvažnijih tema u vremenu ispred nas na globalnom nivou. Ujedno, šaljemo poruku da bi svako od nas trebalo da sredi svoje dvorište, kako bi doprineli očuvanju životne sredine“, kazala je Vučić koja je prisutnima delila jabuke kao simbol zdravog života u Srbiji.

Ona je napomenula da su pametni ljudi govorili da rođenjem, zapravo dobijamo dva doma.

„Jedan je naše telo, a drugi planeta Zemlja. Naravno trebalo bi da vodimo računa i o jednom i drugom domu. Kada čuvamo planetu Zemlju mi svakako činimo dobro i našem organizmu“, kazala je Vučić.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izrazila je zadovoljstvo otvaranjem Vrta Knjeginje Ljubice.

„U ovom prostoru je knjeginja Ljubica provela polovinu svog života. Za svoje vreme ona je bila ekološki osvećena. Današnjim događajem šaljemo borbu za očuvanje planete Zemlje. Od danas će svi papiri koji su se koristiti u Muzeju grada Beograda biti proizvedeni isključivo iz planskih seča šuma, što je naš dorinos razvijanju ekološke svesti“, kazala je Medaković.

Biljke koje su zasađene u Konaku knjeginje Ljubice su autohtone sorte biljaka naših krajeva XIX veka.

To su listopadno, zimzeleno žbunje, mnogocvetne ruže i ruže pijavice.

Prostor ispred Konaka knjeginje Ljubice je podeljen pojednostavljenim krivudavim linijama u nekoliko nivoa, a rastinje je sađeno sa nameroom da cveta u svim godišnjim dobima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana