Objavljeno: 22.04.2021. 15:05 Izmenjeno: 22.04.2021. 15:05

Ul.Ivana Milutinovića br.16, Kaluđerica – Gledalac kaže da odelenje građevinske inspekcije ne radi uopšte dve godine. Komšija ozidao na ogradni zid,zidove,ploču udario.Doneto je izvršno rešenje da se to ruši.Oni to nisu uradili, a svakog dana ih zove telefonom po 50 puta neće da se jave, ide kod njih , ne puštaju ga. (Miomir) Iz Sekretarijata […]

Ul.Ivana Milutinovića br.16, Kaluđerica – Gledalac kaže da odelenje građevinske inspekcije ne radi uopšte dve godine. Komšija ozidao na ogradni zid,zidove,ploču udario.Doneto je izvršno rešenje da se to ruši.Oni to nisu uradili, a svakog dana ih zove telefonom po 50 puta neće da se jave, ide kod njih , ne puštaju ga. (Miomir)

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove su nam odgovorili sledeće:

Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa  radom građevinske inspekcije, obaveštavamo Vas sledeće:

Stupanjem na snagu Zakonu o planiranju i izgradnji, dana 06.11.2018. godine, inspekcijski nadzor na teritoriji grada Beograda poveren je građevinskoj inspekciji grada Beograda, odnosno isti se više ne vrši pred gradskim opštinama. Imajući u vidu navedeno, Gradska građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda postupa u svim slučajevima bespravne gradnje na teritoriji grada.

Građevinskoj inspekciji možete se obratiti na adresi 27.marta br. 43-45, putem elektronske pošte inspekcija@beograd.gov.rs , kao i putem dežurnog telefona 3220-441, 063/340-931, radnim danima od 7 do 15 časova i subotom od 10 do 18 časova.

Gospođa u UNIVEREXPORTU, kupila ribu od 299,00rsd, oni joj tražili još 700,00rsd za čišćenje ! Pita da li ima smisla da usluga čišćenja košta duplo više ? (Branka)

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera preporučujemo gledateljki da se , ukoliko smatra da su na bilo koji način ugrožena njena potrošačka prava, obrati nadležnim inspekcijskim službama.

BLOK 70 – Gledalac pita kada Zelenilo planira da kosi travnate površine u bloku. (Aleksandar)

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

Obaveštavamo Vas da je košenje javnih zelenih površina, koje se nalaze u Programu redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd u bloku 70 u toku.

S obzirom da se ove površine prostiru na 140 hektara, nemoguće je sve pokositi za jedan dan. Molimo Vas za strpljenje, jer će zelene površine u navedenom bloku biti pokošene u narednih 10 dana.

Hitna pomoć Lazarevac – Čoveku koji ima pritisak 250 oni daju lek i nisu hteli da ga hospitalizuju. Čovek završio u Svetog Save bolnici. Pita do kada će da nas šikaniraju i ne leče ? (Petra)

S obzirom da gledateljka nije navela bliže podatke o pacijentu, kao ni vreme kada se desio događaj, na osnovu kojih bi mogli proveriti njene navode, preporučujemo joj da se, ukoliko smatra da su joj povređena prava iz oblasti zdravstvene zaštite, obrati Kancelariji za zaštitu prava pacijenata na Telefon 011/360-56-34; ili e-mail savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana