„SzS isključivo zanima izazivanje haosa u cilju dolaska na vlast“ Studio B

Objavljeno: 09.05.2020. 19:20 Izmenjeno: 10.05.2020. 11:43

Fasitickim ispadom i nasiljem ispred Skupštine, kada je Boško Obradović sa grupom svojih istomišljenika fizicki i verbalno napadao narodne poslanike, Savez za Srbiju poslao je jasnu poruku da ga ne zanima budućnost i stabilnost Srbije, već isključivo izazivanje haosa u cilju dolaska na vlast, kažu sagovornici Studija B.

Politički analitičar Marko Matić i istoričar Saša Adamović ističu da je sada sasvim jasno da Savez za Srbiju nije građanska opcija, već skup idejno šarolikih ekstremista koji nema nameru da stane s nasiljem.

Nezapamćenim nasiljem ispred Skupštine Srbije Boško Obradović još jednom je pokazao da je spreman da učini sve da bi došao na vlast, a sada je jasno da njegove poruke na Twiteru da se izvrši puč i nasilno izvrši vlast nisu bile puki verbalni egzibicionizam, već njegova politika, kaže Marko Matić. On smatra da je sada najvažnije da mi kao zemlja pokažemo da tako nešto ne može da prođe.

Dešavanja ispred Skupštine Srbije najbolje pokazuju da nema ništa od SZS kao takozvane građanske opcije, jer je, kako ističu naši sagovornici, to konglomerat koji se sastoji od ekstremista, bilo onih s krajnje levice kao Borko Stefanović ili onih s desnice kao Boško Obradović. Jedino što im je zajedničko, ističu, je želja za vlašću i mržnja prema Aleksandru Vučiću. U svemu tome, naglašavaju naši sagovornici, jasno je Obradović nije samostalna politička figura.

Da Boško Obradović ima punu podršku SZS jasno pokazuje i najnovija laž iz tog Saveza da je Marjan Rističević imao nož, kada su ga Obradović i njegovi sledbenici napali, iako se na snimcima jasno vidi da je u pitanju ključ za automobil, kaže Matić.

Naši sagovornici smatraju da je ideja bojkota od početka bila besmislena, a da je to sada, posle odluke Pokreta slobodnih građana da izađu na izbore, to svima jasno.

Naši sagovornici smatraju da je deo opozicije jedva dočekao krizu izazvanu epidemijom korona virusom da bi iskoristio nezadovoljstvo građana zbog mera. Oni ih pozivaju da izađu na izbore i uvere se koliko je zaista to nezadovoljstvo. Kako kažu, u toj krizi Srbija se pokazala odlično i uspela da zaštiti stanovništvo, za razliku od kriza pre 2012, kada je vlast delovala haotično i bez ikakvog plana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana