SVEČANO OTVORENA ART ZONA ZEMUNA studio b

Objavljeno: 20.10.2023. 18:57 Izmenjeno: 20.10.2023. 18:57

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija 19. oktobra je otvorena nova stalna manifestacija u oblasti kulture Art zona Zemuna. Otvarajući tim povodom izložbu radova zemunskih umetnika, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić je rekao da je Opština posle dugo godina našla način da u ovoj svojevrsnoj instituciji kulture, kakva je […]

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija 19. oktobra je otvorena nova stalna manifestacija u oblasti kulture Art zona Zemuna.

Otvarajući tim povodom izložbu radova zemunskih umetnika, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić je rekao da je Opština posle dugo godina našla način da u ovoj svojevrsnoj instituciji kulture, kakva je Umetnička galerija Stara kapetanija, obezbedi uslove za održavanje celogodišnjeg izložbenog programa.

“Skupština Gradske opštine Zemun je usvojila predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna da Art zona Zemun postane nova stalna manifestaciji u oblasti kulture, zajednički okvir za programe koji će se od februara do decembra realizovati u galeriji, jednom od simbola Zemuna“, rekao je Gajić.

On je izrazio nadu da će u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija sticati afirmaciju novi, mladi umetnici, a građani Zemuna uživati u kvalitetnim kulturnim sadržajima.

Program koji je uveo u manifestaciju Art zona Zemun “Dani otvorenih vrata ateljea“ podrazumeva do kraja oktobra posete umetnicima u njihovom radnom prostoru, sa idejom upoznavanja ljubitelja umetnosti sa stvaraocima i kreativnim procesom. Do kraja godine predviđeno je više posebno zanimljivih izložbe brojnih autora, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana