Svečano otvaranje sezone u Skadarliji u subotu u podne Studio B

Objavljeno: 21.05.2021. 12:12 Izmenjeno: 21.05.2021. 12:12

U subotu, 22. maja, Turistička organizacija Beograda će tradicionalno obeležiti početak turističke sezone u Skadarliji svečanim činom podizanja skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine imaće glumac Stevan Pijale. 

Program počinje u 12 časova, a vodiće ga glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića na Platou ispred Skadarlijske česme, koji će u društvu Ljiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame i Skadarlijskog orkestra izvesti atraktivan humoristički program i seriju muzičkih numera starogradske muzike. Među specijalnim gostima naći će se poznata glumica Vjera Mujović, i vokalna solistkinja Radio Beograda i RTS-a, Vesna Dimić. Skadarlijski dobošar Bojan Hlišć govoriće „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će Umetnički centar „Talija“ odigrati Građansko kolo.

Na Platou na uglu Skadarske i ulice Strahinjića Bana, u saradnji sa JKP Gradske pijace, biće organizovan Skadarlijski EKO bazar, na kom će se od 11 do 17 časova predstaviti zanatlije, proizvođači domaćih proizvoda, rukotvorina, suvenira i umetnina. Na posebnim punktovima duž Skadarske ulice, predstaviće se i Škola za dizajn, Muzej grada Beograda, Muzej iluzija, Međunarodno udruženje žena, Galerija „Babka“ iz Kovačice i drugi učesnici. U ime Saveza vinara i vinogradara Srbije predstaviće se Vinarija Plavinac. Tokom čitavog dana posetioci će imati prilike da uživaju u različitim sadržajima.

Program na Platou kod Skadarlijske česme:

12.00 Početak programa, voditelj Milan Milosavljević

12.05 Nastup glumice Vjere Mujović, predsednika Udruženja ljubitelja Skadarlije

12.10 Muzička numera u izvođenju Vesne Dimić

12.15 Dobošar čita „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“

12.25 Muzičke numere u izvođenju naših pevača i glumaca

12.40 Podizanje Skadarlijske zastave – Stevan Pijale

12.45 Nastup Umetničkog centra „Talija“

 

Program na Platou na uglu Skadarske i ulice Strahinjića Bana:

11-17.00 Skadarlijski EKO bazar

13.00 Nastup Umetničkog centra „Talija“

13.15 Muzički program u izvođenju solistkinja Vesne Dimić

Skadarlija je jedna od najposećenijih ulica u Beogradu i prepoznatljiva turistička atrakcija naše prestonice koju svake godine poseti veliki broj Beograđana i gostiju iz zemlje i inostranstva. Turistička organizacija Beograda će i ove godine organizovati popularni umetničko zabavni program Leto u Skadarliji tokom jula i avgusta.

Događaj svečanog otvaranja turističke sezone u Skadarliji organizuje TOB u saradnji sa Gradom Beogradom i GO Stari Grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana