Studio B obeležio Đurđic studio b

Objavljeno: 16.11.2022. 14:51 Izmenjeno: 16.11.2022. 14:51

Direktorka Studija B, Ivana Vučićević, veoma je zadovoljna što tradicionalno ovaj dan obelažavamo u miru I dobrim kolegijalnim odnosima.

Sprska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Đurđic, hrišćanski i narodni praznik kojim se obeležava uspomena na prenos moštiju Svetog Đorđa. I ove godine, Studio B je u svojim prostorijama obeležio ovaj dan  kao krsnu slavu.

Đurđic je jedna od najčešćih slava srpskih porodica koju obeležava i televizija Studio B. Po hrišćanskom učenju, Sveti Georgije prvi je u redu svetih ratnika sa štitom i krstastim mačem koji je kao Hristov vojnik, odbio poslušnost caru Dioklecijanu, velikom progonitelju hrišćana, izjavivši da se ne plaši da umre za svoju veru. “Kad čovek živi u istini, kad prebiva u ljubavi, kad ima vere I nade, onda sve to deli sa drugima”, poručio je otac Aleksandar Tanacković nakon molitve I presecanja slavskog kolača sa zaposlenima u našoj kući.

Direktorka Studija B, Ivana Vučićević, veoma je zadovoljna što tradicionalno ovaj dan obelažavamo u miru I dobrim kolegijalnim odnosima.

Svetom Djordju posvecena su dva dana u crkvenom kalendaru  – Djurdjic  16. novembra  kada se slavi  prenos moštiju svetitelja u Palestinu i polaganje u velelepni, njemu posvećen, hram, i Đurđevdan, 6. maja,  dan smrti Svetog Georgija, velikomučenika i borca za hrišćanstvo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana