Objavljeno: 16.11.2022. 15:35 Izmenjeno: 16.11.2022. 15:35

  Barajevo- Gledateljka pita kada će  biti izgrađena vodovodna mreža u Maniću jer se  građani sada snadbevaju vodom iz bunara? ( Ana)     Iz GO Barajevo su odgovorili da je na sastanku u Direkciji za razvoj i izgradnju Grada Beograda održanom 06.06.2022. godine, kojem je prisustvovao predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović, insistirano  da […]

 

Barajevo- Gledateljka pita kada će  biti izgrađena vodovodna mreža u Maniću jer se  građani sada snadbevaju vodom iz bunara? ( Ana)

 

 

Iz GO Barajevo su odgovorili da je na sastanku u Direkciji za razvoj i izgradnju Grada Beograda održanom 06.06.2022. godine, kojem je prisustvovao predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović, insistirano  da snabdevanje vodom naselja Manić bude prioritet za GO Barajevo. Takođe, na sastanku je dogovoreno da gradska Direkcija kao investitor radova na izgradnji vodovodne mreže i objekata na istoj pristupi izradi urbanističkog projekta za rezervoar i pristupnu saobraćajnicu rezervoaru.

Ovim projektom omogućiće se otkup zemljišta za izgradnju ovih objekata. Gradska opština Barajevo će u toku ove godine izraditi projekat sekundarne vodovodne mreže za naselje Manić, a izrađeni projekat će se dostaviti gradskoj Direkciji u cilju finansiranje izgradnje vodovodne mreže. Generalni zahtev Gradske opštine Barajevo prema gradu Beogradu je da se vodovodna mreža i objekti za snabdevanje vodom ovog sela završi do kraja 2024 godine.

 

 

Gledalac se žali na oštećenje memorijalne staze i navodi da se pred samim ulazom Banjičkog logora nalazi velika rupa. Da li može da se sanira? (Milorad)

Beokom je o ovom problemu obavestio Muzej grada Beograda koji se stara o Banjičkom logoru. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

Gledalac pita kada će se novi tramvaji saobraćati beogradskim ulicama i koliko će ih biti? ( Ljubiša)

Beokom je pitanje gledaoca uputio JKP GSP „Beograd“. Po dobijanju traženih informacija, obavestićemo ga o istim.

Gledateljka pita gde može dobiti informacije o planiranim isključenjima vode i struje? (Nataša)

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i EDB obaveštavaju redovno korisnike o planiranim radovima na svojim mrežama i distributivnim sistemima. To rade po nekoliko dana unapred kako bi se korisnici pripremili. Objavljuju obaveštenja na svojim zvaničnim sajtovima. Potrebno je razlikovati planirane radove od hitnih kvarova. Kvarovi ne mogu da budu najvaljeni, nego dežurne službe popravljaju kvarove po prioritetima. Takođe, o kvarovima građani mogu da se informišu na sajtovima i kontakt centima preduzeća. Broj telefona Kontakt centara JKP BVK je 011 3606 606 a Elektrodistribucije Srbije 011 395 77 77.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana