Studenti Mašinskog fakulteta najbolji na svetu u trci brodova Tanjug

Objavljeno: 12.09.2018. 18:29 Izmenjeno: 13.09.2018. 16:05

Tim studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u trci brodova za prevoz teškog tereta i četvrto mesto u nadmetanju plovila za prevoz lakog tereta na međunarodnom takmičenju „Hidrokontest 2018“ u Francuskoj.

Takmičenje „Hidrokontest“ (Hydroncontest) okuplja studente brodogradnje iz celog sveta, a cilj je istraživanje i promocija energetske efikasnosti plovila. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 40 studentskih timova sa vodećih svetskih univerziteta.

Studenti imaju zadatak da samostalno projektuju i izrade jedno ili dva plovila sa kojima se nadmeću protiv plovila drugih timova u tri trke: prevoz teškog tereta (200 kilograma na 400 metara), prevoz lakog tereta (20 kilograma na 600 metara) i trci izdržljivosti.

Svi učesnici od organizatora dobijaju elektromotor snage 1.200 vati, a koje će plovilo biti najefikasnije, zavisi isključivo od znanja, kompetencija i veština studenata da isprojektuju i naprave brod sa najboljim hidrodinamičkim karakteristikama.

Ovogodišnji tim Mašinskog fakulteta činilo je petnaestoro budućih inženjera brodogradnje: Matija Vasilev, Igor Đorđević, Božidar Dulić, Nemanja Šurbatović, Milica Stojanović, Marko Veg, Luka Gradinac, Aleksa Kovinić, Anđela Orlović, Filip Lakić, Đorđe Branković, Aleksandar Subić, Saša Stjepanović, Petar Karadžić, Anđelka Leštanin i Stefan Zecević.

Studenti Mašinskog fakulteta su, dodaje se u saopštenju, prošle godine prvi put učestvovali na takmičenju „Hidrokontest“, kada su postigli veliki uspeh – drugo mesto u trci prevoza lakog tereta, i treće mesto u trci prevoza teškog tereta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana