Stiglo 6.000 testova kao donacija SAD, zahvalnost Vučića Studio B

Objavljeno: 11.04.2020. 14:09 Izmenjeno: 12.04.2020. 11:10

U Beograd je stiglo 6.000 testova za utvrđivanje novog koronavirusa kao donacija SAD, uz posredstvo Svetske zdravstvene organizacije. Predsednik Vučić zahvalio američkom ambasadoru Godfriju i SAD na pomoći koju pružaju Srbiji.

Ambasador SAD Entoni Godfri kaže da je ovo prvi deo donacije, vredne 1,35 miliona dolara u borbi sa pandemijom korona virusa i da će uskoro stići još opreme za borbu protiv COVID-19.

„Ovo je samo deo američke pomoći, biće je još. Radimo sa Crvenim krstom koji će kupiti pakete sa higijenskih potrepštinama i hranom za oko 4.000 srpskih porodica. SAD su najavile velikodušnu pomoć celom svetu, a Srbija će dobiti deo te pomoći u vrednosti od 1,35 miliona dolara“, rekao je Godfri za Glas Amerike (VOA).

Kako je rekao, SAD već dugo pomažu Srbiji, a u sklopu te pomoći uloženo je više od milijardu dolara u protekle dve decenije, što uključuje i donaciju medicinske opreme i bolnici u Nišu, koja je sada potpuno osospobljena da učestvuje u testiranju na korona virus.

Ambasador je rekao da je jedna od žrtava „užasnog virusa“ i njegov otac i zahvalio se svima u Srbiji na izrazima saučešća i porukama podrške.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana