Stefanović i Salvini o saradnji, posebno u oblasti migracija  Tanjug

Objavljeno: 04.07.2019. 16:36 Izmenjeno: 04.07.2019. 16:36

U telefonskom razgovoru dvojice ministara razmatrana je i pomoć italijanske policije u podizanju kapaciteta srpske policije, naročito u unapređenju aktivnosti granične policije u skladu sa standardima EU

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  je u telefonskom razgovoru sa potpredsednikom Vlade Italije i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem izrazio spremnost srpske policije na unapređenje saradnje sa italijanskim kolegama, posebno u oblasti iregularnih migracija.

Stefanović je ocenio da samo zajedničke i koordinisane aktivnosti u ovoj oblasti, sa posebnim akcentom na suzbijanju trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i falsifikovanja dokumenata, daju rezultate u ovoj borbi.

Kako je naveo, Srbija je spremna kao i do sada da bude deo zajedničkog i jedinstvenog odgovora Evrope na migrantsku krizu, a u njenom rešavanju saradnju sa Italijom smatra kao jednom od prioritetnih.

Salvini je podsetio da je Italija godinama unazad opterećena povećanim prilivom migranata sa severa Afrike i da su iz tog razloga nadležne italijanske službe veoma posvećene rešavanju ovog problema.

Kako je rekao, Italija je spremna da unapredi kvalitet saradnje sa svim relevantnim partnerima u ovoj borbi, a posebno sa Srbijom s obzirom da je reč o tranzitnoj zemlji na „balkanskoj ruti“.

Stefanović je pozvao Salvinija da poseti Srbiji, što je italijanski ministar prihvatio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana