Stefan Milenković i Muzikon 16. maja u Botaničkoj bašti Tanjug

Objavljeno: 28.05.2021. 14:32 Izmenjeno: 28.05.2021. 14:32

Orkestar Muzikon i Stefan Milenković nastupiće 16. maja u Botaničkoj bašti na koncertu pod naslovom „Čajanka“.

Publika će u najlepšoj oazi Beograda imati priliku da čuje Serenadu za gudače od Petra Čajkovskog i „Godišnja doba“ Astora Pjacole.

Koncert će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim merama, tako da je broj karata ograničen.

Mesta neće biti numerisana, tako da se preporučuje raniji dolazak uz uživanje u lepotama Botaničke bašte.

Koncertom „Čajanka“ orkestar Muzikon otvara svoju četvrtu koncertnu sezonu Coinflip koja je koncipirana kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike.

Kroz programe, aranžmane i lokacije, Muzikon će predstaviti koncerte koji čine „dve strane novčića“ ideje o izvođenju klasične muzike u XXI veku.

Neki od koncerata su u klasičnoj formi sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima – vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su ostali koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Violinista Stefan Milenković je poznat u celom svetu zbog svojih izuzetnih umetničkih sposobnosti, ali i zbog svoje životne posvećenosti humanitarnom radu.

Postao je poznat kada je sa svojih deset godina bio pozvan da nastupi pred bivšim predsednikom SAD Ronaldom Reganom, u Beloj kući, na božićnom šou programu. Posle ovog nastupa, usledio je poziv i sovjetskog predsednika Miahila Gorbačova, a nastupao je dva puta pred papom Jovanom Pavlom II.

Njegovi međunarodni nastupi uključuju saradnju sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Orfeus, kamernim orkestrom Aspen, simfonijskim orkestrom Indijanapolisa, Meskom državnom simfonijom, simfonijskim orkestrom države Sao Paulo u Brazilu, kao i simfonisjkim orkestrima Melburna i Kvinslenda u Australiji.

Sarađivao je, između ostalih, sa renomiranim dirigentima, kao što su Loren Mazel, Danijel Oren, Vladimir Fedosejev, Lu Jia, Lior Sambadal i En Sao. 2002. godine proglašen je za „umetnika 20. veka“ u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana