Srpska Lista:Priština nastavlja obračun i progon Srba na KiM tanjug

Objavljeno: 19.10.2022. 16:02 Izmenjeno: 23.10.2022. 12:46

Oni dodaju da srpski narod ovu presudu doživljava kao još jedan vid pritiska Prištine i nikada neće prihvatiti da mu postave flaster na usta.

Srpska lista ocenila je da protivzakonitom, etnički motivisanom i bez dokaza donetom presudom protiv člana Predsedništva te stranke Ivana Todosijevića Priština nastavlja obračun i progon Srba na Kosovu i Metohiji sa jasnim ciljem zastrašivanja i proterivanja srpskog naroda.

„Srpski narod i mi njegovi politički predstavnici odbacujemo ovu sramnu, neutemeljenu i politički motivisanu presudu kao farsu, jer se ona nije zasnivala na pravu i pravdi već na sili i političkim motivima“, saopštila je Srpska lista.

Oni najavljuju da će advokati Todosijevića na presudu uložiti žalbu, kao i da će o današnjoj sramnoj presudi predstavnici Srpske liste obavestiti sve međunarodne predstavnike, posebno one koji se bave ljudskim pravima.

„Današnja presuda će biti najbolji primer koliko je Prištini stalo do vladavine prava“, ukazuju u saopštenju.

Kako navode, očigledno je da u ponovljenom suđenju Priština nastoji da za Srbe u 21. veku uvede verbalni delikt i time proširi načine antisrpskog delovanja svojih institucija.

„Paradoksalno je da se Srbi osuđuju zbog svog stava i mišljenja, a puštaju na slobodu oni koji su Srbe ubijali i proterivali i pored pregršt dokaza, kao i da nikada nijedan albanski zvaničnik nije pozvan na odgovornost kada su pretili Srbima da će nestati sa Kosova i Metohije, ili da će od nas praviti kobasice“, navodi SL.

Oni dodaju da srpski narod ovu presudu doživljava kao još jedan vid pritiska Prištine i nikada neće prihvatiti da mu postave flaster na usta.

„Srpski politički predstavnici neće biti neko ko će Prištini govoriti šta žele da čuju, već šta su jasni stavovi srpskog naroda koji se ne miri sa planom Prištine po kome Srbe treba proterati sa vekovnih ognjišta upotrebom institucionalnog nasilja“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana