Brnabić: Posvećenost daljem razvoju odnosa sa Crnom Gorom sns

Objavljeno: 19.10.2022. 15:59 Izmenjeno: 23.10.2022. 12:46

Đurović je ocenila da su intenziviranje saradnje i podrška u okviru regiona naročito važni u današnjem trenutku, kada se suočavamo sa velikim globalnim izazovima.

foto sns

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović o bilateralnim odnosima dveju država, evropskim integracijama i saradnji u regionu.

Brnabić je ocenila da je Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, zasnovanih, pre svega, na tradicionalnom prijateljstvu i bliskim odnosima, što je od suštinske važnosti za dalji napredak i ekonomski razvoj regiona.

Brnabić je istakla da je izuzetno zadovoljna intenziviranjem političkog dijaloga dveju država, podsetivši i na nedavnu posetu premijera Dritana Abazovića Srbiji.

Brnabić je izrazila uverenje da će se Crna Gora priključiti i regionalnoj inicijativi „Otvoreni Balkan“, koja za cilj ima, pre svega, bolji život građana regiona.

Brnabić je navela i da će u fokusu buduće vlade biti infrastrukturno, a posebno železničko povezivanje u regionu.

Đurović je ocenila da su intenziviranje saradnje i podrška u okviru regiona naročito važni u današnjem trenutku, kada se suočavamo sa velikim globalnim izazovima.

Ona je istakla da je Srbija pokazala izuzetnu posvećenost dobrosusedskim odnosima i da je pružila podršku tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, donirajući vakcine građanima Crne Gore, kada je to bilo najpotrebnije.

Predsednica crnogorskog parlamenta je iskazala spremnost za unapređenje saradnje u oblasti finansija, platnog prometa, ali i drugim važnim oblastima.

Sagovornice su izrazile uverenje da će zvaničnici naših zemalja posvećeno raditi na unapređenju političkog dijaloga, parlamentarne i bilateralne saradnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana